Za rekonstrukciju stadiona 135 miliona dinara

Atletski stadion u Kraljevu, koji nije rekonstruisan još od izgradnje 1972, tokom ove godine o čemu je Krug već pisao (ovde) konačno će biti obnovljen. Kada je, u maju prošle godine Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije i bivši reprezentativac izrazio ovakva očekivanja, rečeno je i da je za to neophodno da se zatvori finansijska konstrukcija, Ove godine, u budžetu grada Kraljeva, za to je obezbeđeno 77 miliona dinara, a nedostajuća sredstva obezbediće Ministrstvo privrede. Predračinska vrednost jedne od ovogodišnjih kraljevačkih kapitalnih investicija je oko 135 miliona dinara, a projekat podrazumeva rekonstrukciju i proširenje borilišta, ali  i rekonstrukciju i dogradnju tribina, sanitarnog čvora, kao i podtribinskog prostora.

 Projekat se nalazi na odobrenoj listi projekata po Programu Ministarstva privrede o raspodeli i korišćenju sredstava za podršku unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno – EIB9, odakle će biti finansirano oko 55 miliona dinara – potvrđuju iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu. Raspisivanje zajedničke javne nabavke planirano je u prvom tromesečju ove godine godine, a planirani rok za završetak radova je 300 dana.

Glavni projekat radilo je preduzeće “GR Sport” iz Sremske Mitrovice, a tehničku kontrolu biro za projektovanje “Elgrad” iz istog grada. 

2 komentara za naslov “Za rekonstrukciju stadiona 135 miliona dinara

  1. . daj boze da pocne rekonstrukcija stadiona a i ako pocne da se i zavrsi, pozdrav

  2. . He,he, projekat i tehnicka kontrola iz istog grada, problem u najavi tokom izgradnje, srecno.

Comments are closed.