Prodate dve od tri celine „Magnoghroma“

21. mart 2018.

Prema saopštenju sa prodaje ovog preduzeća u stečaju (kao pravnog lica i imovine stečajnog dužnika), nije uspela prodaja Fabrike vatrostalnih materijala, ostale dve fabrike prodate po nešto višim cenama od početnih

U organizaciji Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, danas je održana prodaja stečajnog dužnika „Magnohrom“ d.o.o. u stečaju i to – metodom javnog nadmetanja.

Nije uspela prodaja najvažnijeg i najvećeg dela „Magnohroma“ – poslovnog kompleksa  Fabrike vatrostalnih materijala (FVM) (krug fabrike sa 85 objekata), u koji ulaze i rudnici „Šumadija“ i „Magnezit“, eksploataciona prava i zemljište „Magnohroima“ na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca, čija je početna cena bila nešto malo manja od 275 miliona dinara.

Pokretna i nepokretna imovina Fabrike elektrotermičkih proizvoda (FETP) u Kraljevu, koja obuhvata proizvodne i pomoćne zgrade, zgradu prodavnice i nekoliko trafostanica, kao i celokupnu opremu prodata je preduzeću „Nelt“ iz Beograda za 98 miliona dinara (početna cena bila je oko 89 miliona dinara). Za kupovinu ove fabrike bila su zainteresovana i Fabrika metalne opreme „Ekonom“ iz Ušća i čačanski „Gros company“.

Novog vlasnika dobila je i Fabrika terom i smolom vezanih opeka. To je preduzeće MALBEX WBI  doo iz Beograda, koje je ovu fabriku (proizvodna i pomoćne zgrade, trafostanica i oprema, čija je početna cena bila 12,5 miliona dinara) kupilo za 13,5 miliona dinara. Za kupovinu ove fabrike bili su zainteresovani i licitirali i predstavnici kompanije „Nelt“ i jedno fizičko lice iz Rume.         

One thought on “Prodate dve od tri celine „Magnoghroma“

  1. . Prodata onolika fabrika za siću od 800.000 eura. Bruka. Deda i ćale radili do penzije a sad se smeju iz groba. Jad i beda! 

Comments are closed.