Radojko Janić – specijalno iz Monte Karla

14. jun 2018.

Osnivač kraljevačkog preduzeća “Radijator inženjering”, kao prošlogodišnji nosilac EY priznanja Preduzetnik godine, konsultant je ovogodišnjem pobedniku i član srpske delegacije na takmičenju za Svetskog preduzetnika godine

Od pre godinu dana, Radojko Janić, kao jedan od finalista takmičenja za Svetskog preduzetnika godine, član je Dvorane slavnih EY u Monte Karlu. Na ovo takmičenje on je stgao kao pobednik u Srbiji na takmičenju za EY najboljeg preduzetnika u srbiji 2016. godine.

Ove godina, Radojko Janić član je srpske delegacije koja će do 13. juna boraviti u Monte Karlu na kojem našu zemlju predstavlja Radovan Milojević, direktor kompanije “Stublina”, koji je u Srbiji nosilac EY priznanja Preduzetnik godine u 2017. godini. Milojević je jedan od 56 finalista iz 46 zemalja koji će, takođe, biti primljeni u Dvoranu slavnih na 18. po redu izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine.

Pobednik ovogodišnjeg izbora za EY Svetskog Preduzetnika godineTM biće proglašen na ceremoniji koja će se održati u subotu 16. juna u Dvorani slavnih, gde je od 2001. do sada učestvovalo više od 700 finalista.

Radojko Janić kaže da je ove godine u Monte Karlu rasterećeniji u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, ali da se za ovih dana, kada su on i “Radijator inženjering” u pitanju – promenilo mnogo toga: https://www.youtube.com/watch?v=Q1xPmfPBWIA

Promenilo se u smislu napretka i poznanstava koja sam za proteklih godinu dana stekao sa brojnim evropskim privrednicima i dobio mogućnost da stupim u komunikaciju sa predstavnicima velikih kompanija, što ne bih mogao da nije bilo ovog velikog uspeha.

Na pitanje novinarke Radio-televizije Srbije (medija koji, tradicionalno, na ovom takmičenju priprema TV reportažu),  da li je za njega kao prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja, podjednako važno i ovogodišnje prisustvio na ovom velikom događaja, Janić je odgovorio da su “važne sve godine koje dolaze”:

Mislim da je svakom privredniku koji se ovde nađe, put otvoren za sve naredne godine ka uspehu i još većem razvoju – pojasnio je osnivač “Radijator inženjeringa”

O nagradi Svetski preduzetnik godine

Nagradu EY Svetski Preduzetnik godineTM dodeljuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young). Ovo je program koji slavi tradiciju preduzetničkog uspeha, veliča inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast, koji doprinosi izgradnji boljeg poslovnog okruženja, što je ujedno i moto kompanije EY.  Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji će prisustvovati.

Radovan Milojević, osnivač i vlasnik  kompanije Stublina d.o.o. šesti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompaniju Stublina osnovao je 1993. godine i uspešno se bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom proizvodnom asortimanu Stublina ima više od 1.500 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta.

 

1 komentar za naslov “Radojko Janić – specijalno iz Monte Karla

  1. . Građane interesuje plata koju daje zaposlenima, da li mogu da se sundikalno da organizuju, da li su  im zagarantovana osnovna ljdska plata, da li plaćaju potez, da li su svi prijavljeni  a takmičenja, nagrade, priznanja, ordenje i zahvalnice se dobijaju na više načina. Molim naše ,, privrednike,, da se ne bave ovakvim bednim marketingom. !

Comments are closed.