Susret zavičajaca i studenata stipendista grada

U ponedeljak 17. septembra u svečanoj sali Skupštine grada u 11 časova Zavičajno društvo „Kraljevo“, koje okuplja oko 2.000 domicilnih, ali i Kraljevčana u rasejanju širom Srbije i sveta, organizuje SUSRET SA KRALJEVAČKIM STUDENTIMA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA – STIPENDISTIMA GRADA KRALJEVA.

Za ovaj susret studenata-stipendista i „zavičajaca“, prvi te vrste do sada, poziv organizatora upućen je i svim ostalim kraljevačkim studentima na Beogradskom univerzitetu (finansirajućim i samofinansirajućim) – od brucoša do apsolvenata.

Osim studenata i članova Zavičajnog društva na ovaj skup, pozvani su i čelnici resornih organa i stručnih službi lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem.

“Cilj ovog skupa je da se među studentima iz Kraljeva, ne samo na beogradskom nego i svim drugim univerzitetima u Srbiji, afirmiše zvičajnost – osećaj pripadnosti rodnom kraju, solidarnost, pa i uključivanje studenata u aktivnosti Zavičajnog društva (u Podružnici Društva u Beogradu, i u Kraljevu), a sve u interesu efikasnijeg studiranja i sutrašnjeg povratka budućih mladih stručnjaka u sredinu iz koje su ponikli”, ističe se u saopštenju koje je u ime Zavičajnog društva Kraljevo potpisao predsednik Upravnog odbora Branko Paštar

1 komentar za naslov “Susret zavičajaca i studenata stipendista grada

  1. . Još se sećamo trovanja fenolom a ustanova Higijenski Zavod je ćutala decenijama. E moj zavičaj u! 

Comments are closed.