I ONI ĆE BITI DEO MATURSKOG PLESA

1.jun 2016.

Maturantima škole „Ivo Lola Ribar“ organizatori Matuskog plesa uručili poklone, a od sledeće godine – i ovi đaci će plesati sa vršnjacima

Generacija kraljevačkih maturanata, koja je ove godine igrala svoj Maturski ples na Trgu srpskih ratnika, bila je generacija prvaka kada se Kraljevo, kao prvi grad u Srbiji,  pridružilo lepo osmišljenom načinu obeležavanja kraja đačkog doba.

Hadži Momir Bakračević, predsednik Udruženje grаđаnа „Prijаteljstvo zа novа vremenа“, koje je ovu mаnifestаciju „dovelo“ u  Kraljevo i prvih šest godinа bilo organizator ove manifestacije, a sаdа je suorgаnizаtor Maturskog plesa, zajedno sa lokalnom samoupravom, kaže da ih je ovo „zaokruživanje“ cele jedne generacije podsetilo da bi bilo lepo da i maturanti Škole za osnovno i srednje obrazovanje (ŠOSO) „Ivo Lola Ribar“ budu deo te lepe priče.

„Nismo ih ove godine pozvali na 12-godišnjicu, zato smo ih pozvali sada da u prostorijama našeg udruženja, koje je nosilac Maturskog plesa, poklonimo po majicu i kišobran sa simbolima ovogodišnje manifestacije, kako bi ih oni uvek podsećali na kraj đačkog doba, a od sledeće godine aktivno ćemo ih uključiti“, najavio je Bakračević.

Razredna starešina maturanata škole za decu sa smetnjama u razvoju Snežana Stanković pojasnila je da ova srednja škola, iz koje ove školske godine izlazi pet svršenih srednjoškolaca  ima dva obrazovna profila: bravar i konfekcijski šivač. Ona je ocenila da će maturantima učešće na Maturskom plesu mnogo značiti u emotivnom smislu, jer se puno raduju aktivnostima koje imaju kao ravnopravni deo zajednice.

„Dugujemo zahvalnost „Prijateljstvu za nova vremena“ za lepe poklone i nadamo se lepim druženjima naših maturanata sa vršnjacima na Matusrkom plesu 2017. godine“, rekla je Stanković.

Dvojici maturanata, koji su došli da u ime svojih pet drugara prime poklone, maturske majice i poklone uručio je predsednik Organizacionog odbora i narodni poslanik Zoran Bojanić.

On im je poželeo da kroz život idu praćeni srećom, a želja maturanata je bila da majice, crvene – kao što su bile majice mladića na ovogodišnjem Maturskom plesu, odmah obuku. Ozareni osmesi na njihovim licima pokazali  su da sreću zaista čine male stvari, i još crvene, na radost.