DONATORSKA VEČERA ZA KANCELARIJU

4. jun 2016.

Vegetarijanske i veganske đakonije za one koji žele da podrže rad omladinskog Alternativnog centra “Heroj Maričić” u ulici istoimenog naziva

Kako bi sakupili novac za račune i kiriju, predstavnici Alternativnog centra “Heroj Maričić” odlučili su da naprave benefit (donatorsku) večeru, na koju pozivaju Kraljevčane koji mogu i žele da pomognu.  

“U nedelju 5. juna, od 18 časova, dođite da se malo družite sa nama, da slušate dobru muziku, ali i da dobro jedete. Na meniju će biti nešto sasvim drugačije, uglavnom vegeterijanske i veganske đakonije. Verujte nam na reč, iako nema mesa i mesnih prerađevina, hrana je izuzetno ukusna”, navodi se u pozivu koji su uputili preko društvenih mreža.

Predstavnici Alternativnog centra ističu da je kancelarija prostor koji predstavlja njihov mali svet, malu oazu mira, slobode i ljubavi. Mnogi od Kraljevčana su verovatno već posetili ovaj prostor i tamo proveli neko vreme, a drugi će možda baš od sutra  biti njihovi redovni gosti.

Jer, ovi mladi ljudi vape za prostorom koji grad ne treba da im pokloni, već da dobiju mesto za okupljanje, koje ne bi moralo da bude zasnovano na komercijalnom principu. „Zamišljamo da bi taj prostor koji bismo dobili od lokalne samouprave na korišćenje (a toliko je napuštenih prostora) bude samoodrživ. To bi podrazumevalo da možemo da zarađujemo tokom dešavanja koja će se u tom prostoru organizovati, a mimo dešavanja pružanjem ugostiteljskih usluga, uz pomoć projektnog finansiranja od strane raznih fondacija u Srbiji i inostranstvu ili od ambasada“, pojašnjava Vojkan Trifunović.

Alternativni centar „Heroj Marićić“ nalazi se na adresi Heroja Maričića 80, preko puta popularne „Šampite“. Ko voli – nek izvoli!