Još jedan tržni centar pored Hale sportova

11. decembar 2018.

Za 65 miliona dinara prodata je gradska parcela najpovoljnijem ponuđaču preduzeću RC VRŠAC ALFA RSB d.o.o. iz Novog Beograda, koje će pored tržnog centra NEST, kod Hale sportova u Ribnici, graditi još jedan objekat od 5.000 kvadrata

Gradski većnici doneli su danas rešenje o otuđenju KP broj 3980/8 KO Kraljevo (neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Kraljeva) preduzeću RC VRŠAC ALFA RSB d.o.o. iz Novog Beograda kao najpovoljnijem ponuđaču na osnovu raspisanog javnog oglasa od 26.10.2018. godine.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić podsetio je da je postojala zainteresovanost za izgradnju još jednog ritejl centra, u blizini Nove hale sportova u Ribnici. Prema njegovom objašnjenju, i u programu otuđenja građevinskog zemljišta bila je predviđena prodaja te parcele.

Novi ritejl centar će biti iste površine kao centar kod Nove hale sportova. Gradiće ga ista firma, češka Kompanija RC EUROPE, a budžetu Kraljeva će biti puniji za 65 miliona dinara. Biće zaposlen i veliki broj ljudi, a budžet ćemo puniti tako što ćemo porez na zarade koji bude ostvaren, koristiti za izgradnju različite infrastrukture i druga davanja građanima na teritoriji grada Kraljeva – rekao je terzić.

Prema njegovoj oceni, izgradnjim još jednog tržnog centra, Ribnice postaje deo Kraljeva koji se ni po čemu ne razlikuje od centra grada.

Uz izgradnju škole ‘Sveti Sava’, izgradnju stanova za snage bezbednosti, mislim da će Ribnica kao mesto mnogo napredovati. Građani su zadovoljni radom tržnog centra u Ribnici, ponudom koja tamo postoji. Otvaranje još jednog tržnog centra omogućiće im da kupuju, a sa otvaranjem dve nove fabrike biće mnogo više novca u Kraljevu, pa i prilike da taj novac i potrošimo smatra gradonačelnik Kraljeva.

Još uvek nije poznato kada će početi izgradnja ovog objekta, ali je i pre prodaje zemljišta, na društvenim mrežama bilo komentara na ovu temu zbog činjenice da je grad (JP za uređivanje građevinskog zemljišta, odnosno ranije Direkcija Kraljevo), upravo za pomenutu parcelu, platio izradu Glavnog projekta uređenja zelene površine, a onda je, zbog zainteresovanosti investitora iz Češke, tvrde upućeni, morala da bude urađena izmena tog plana.

3 komentara za naslov “Još jedan tržni centar pored Hale sportova

  1. . Pa kako će da grade tržni centar preko “zatvorenog bazena” ??? 

  2. . Valjde ce Canu Vulicu i veselinovicu biti dovoljno novca da poprave svoj mali budzet!!!

  3. . Da, to je Ribnici najneophodnije, šta je sa trotoarima, sa Zmajevačkom ulicom, sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom, šta je sa problemima koje stvara atmosferska kanalizacija ?!?! Preče ja da namaknete sebi još nešto para dok ste još na tim pozicijama, valjda nećete još dugo.

Comments are closed.