MANDA PREMINUO TOKOM PREDSTAVE

15. jun 2016.

Popularnom glumcu Miloradu Mandiću Mandi pozlilo je na sceni, reanimacija nažalost  nije uspela

Plejadi glumaca koji su nas napustili ovog proleća, danas poodne pridružio se, nažalost i Milorad Mandić Mnada. Pedesetpetogodišnjem Mandi pozlilo je tokom premijere dečje predstave «Petar Pan» u beogradskoj Ustanovi kulture «Vuk Karadžić». Lekari hitne pomoći pokušavali su sat vremena da ga vrate u život, nažalost – bez uspeha.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Šest godina kasnije diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Manda je nakon diplomiranja postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su emitovane na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Igrao je u brojnim srpskim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je i voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji je prikazivan na Prvoj srpskoj televiziji. Gledaoci će ga pamtiti i po ulozi Milašina u seriji «Selo gori, a baba se češlja » Radoša Bajića.