Da se Nadi i Dijani vrati osmeh na lice

Tokom svoje posete u dane ovogodišnjeg Božića socijalno ugroženim porodicama na području Beranovca i Jovca, realizovanu na predlog predsednika Mesne zajednice Beranovac Petra Šalinića i privrednika sa Beranovca i iz Jovca, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić obećao je da će se zauzeti za proširenje garsonjere u kojoj žive samohrana majka Nadu Kamidžorac i njena tridesetpetogodišnja nepokretna kćerka Dijani. Kako je u međuvremenu Centar lokalnih usluga u Kraljevu dobio na upravljanje objekat u kome se garsonjera nalazi, Nada i Dijana su dobile na korišćenje još jednu prostoriju kako bi imale bolje uslove života.

Gradonačelnik Kraljeva danas je tim povodom obišao Nadu i Dijanu, kojima su u posetu došli i direktor Centra lokalnih usluga Zoran Baltić i predsednik Mesne zajednice Beranovac Petar Šalinić.

Terzić je podsetio kako su tada videli u kakvim uslovima žive Nada i Dijana, zbog čega je i obećao da će se grad potruditi da, u skladu sa propisima, proširi njihov prostor sa 16 na 46 kvadrata, kako bi ova mala porodica mogla da ima bolje uslove za život.

Lica Dijane i Nade pokazuju da su njih dve srećne i nama je to najvažnije, jer osnovni cilj vlasti nije da brine o sebi, da vodi računa o funkcionerima, nego da brine o narodu, da posećuje narod, da shvata šta su njihovi problemi, da saoseća sa njima – rekao je gradonačelnik Terzić.

Zoran Baltić, direktor Centra lokalnih usluga podsetio je da su oni pribavili sve potrebne dozvole, uradili projekat izgradnje tj. probijanja zida koji vodi iz prostorije u kojoj su do sada živele Nada i njena kćerka i dodelili im ovu prostoriju.

Nadam se da će Nada sa svojom kćerkom lepše živeti u budućnosti, istakao je Baltić.

Zahvaljujući se prisutnima, među kojima je bila i vlasnica trgovinske radnje „Veroks“ Maji Radovanović, koja joj je i ranije pomogla, Nada Kamidžorac je podsetila koliko je srećna što je, do pre dva meseca zajednička prostorija za stanare zgrade, danas njoj i Bojani za proširenje garsonjere.

Hvala gradonačelniku i svima koji su danas došli da nas obiđu i da vide koliko smo srećne i koliko nam ovo znači – rekla je Nada, pojasnivši da će sa prostorijom više, u novih 30 kvadrata Dijana dobiti mogućnost da više vežba, da se više kreće i da obe imaju više svetlosti u prostoru u kojem žive.

izvor: zvaničan sajt grada Kraljeva