„Putevima“ – penali za kašnjenje radova na trgu

19. april 2019.

Za projekat rekonstrukcije Trga srpskih ratnika u Kraljevu, preduzeću „Putevi“ investitor je odbio pet procenata naplate za kašnjenje koje su imali, kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta

Kašnjenje radova na rekonstrukciji i izgradnji atletskog stadiona u Kraljevu otvorilo je pitanje naplate penala izvođačima radova koji je ovaj posao (koji nije bio ni započet na vreme), prema tabli koja stoji na samom stadionu – trebalo da završe do 5. aprila ove godine. Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta kaže da ne mogu da kazne projektanta koji je napravio greške prilikom projektovanja, ali da „sutra mogu izvođačima da naplate kaznene poene“:

 Takav slučaj imali smo prilikom rekonstrukcije Trga srpskih ratnika. Nažalost, našem JKP „Putevi“ odbili smo pet procenata naplate za kašnjenje koje su imali – rekao je Nestorović.

Ministarstvo privrede rekonstrukciju Trga srpskih ratnika finansiralo je sa nešto više od 14 miliona dinara, a 22 miliona dinara je učešće grada Kraljeva. To znači da je kašnjenje radova kraljevačke „Puteve“ koštalo oko 1.800.000 dinara, iako je Mirko Vuković, direktor JKP “Putevi” još na dan početka izvođenja radova, 24. septembra prošle godine rekao da je rok za završetak radova od 60 kalendarskih dana – prekratak i da ga je gotovo nemoguće ispoštovati..

1 komentar za naslov “„Putevima“ – penali za kašnjenje radova na trgu

Comments are closed.