Umesto „Vulović transporta“ – „Kavim“

1. oktobar 2019.

Zbog žalbe učesnika na tenderu za izbor novog prevoznika u Kraljevu, dosadašnji (skuplji) autoprevoznik voziće do izbora novog, a danas su gradski većnici doneli odluku da skupštini predlože novog javnog prevoznika sa najpovoljnijom ponudom

Članovi Gradskog veća usvojili su danas Odluku o izboru najpovoljnije ponude za za obavljanje delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kraljeva. Reč je o konzorcijumu firmi na čijem je čelu izraelska firma ,,Kavim“, čiji su uslovi između pet ponuđača bili najpovoljniji.

Proces je bio u prekidu zbog žalbe jednog učesnika u postupku, prevoznika „Trans produkt plus“ prevoznika iz Beograda, koji je trajao od februara do septembra. Rešenjem Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki ova žalba je odbijena, pa je proces nastavljen. Ponude su otvorene, vrednovane i na osnovu toga je zaključeno da je najbolja ponuda došla od konzorcijuma koji čine „Autoprevoz“ d.o.o Čačak, Kavim Raška a.d., „Kavim – Jedinstvo“ d.o.o. Vranje i „PUB internacional“ d.o.o Kraljevo, koju su ponudili cenu od 40 dinara po kilometru (bez PDV-a), odnosno 44 dinara sa PDV-om – pojasnio je posle sednice većnik Milan Milošević.

O toj odluci, kako je objasnio, sada će biti obavešteni svi učesnici u postupku koji imaju pravo žalbe u roku od deset dana, ali samo na proceduru i na ispravnost dokumentacije, a ne i na uslove tendera. Kada odluka postane pravnosnažna, biće napravljen Nacrt ugovora sa najboljim ponuđačem koji usvaja Gradsko veće, ali se ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem zaključuje tek nakon što bude usvojen na sednici gradske skupšrtine.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu trebalo bi da bude potpisan za dva – tri meseca, što bi za dogodine značilo i jeftiniju vožnju na ovom području. Umesto dosadašnjih 59 dinara po pređenom kilometru, koliko je iznosila dotacija grada prevozniku „Vulović transport“ iz Kragujevca, ubuduće bi se izdvajalo 44 dinara. To bi predstavljalo i budžetsku uštedu od tridesetak miliona dinara za godinu dana,  a angažovanje novog prevoznika odnosi se na period od deset godina.

Javni poziv za izbor prevoznika u Kraljevu raspisan je u decembru prošle godine, a njime je bilo precizirano da budući prevoznik mora angažovati 36 autobusa, od kojih 23 veća i 13 manjih, da ne budu stariji od deset godina i da je polovina vozila najsavremenijih tehničkih karakteristika i opreme, što se tiče ekologije i udobnosti putnika. Subvencija iz budžeta predviđena je najviše na 45 dinara. Beogradsko preduzeće „Trans produkt bus prevoz“ obratilo se Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača sa više primedbi od kojih je suštinska bila ona da je postupak morao biti sproveden po Zakonu o javnim nabavkama, a ne po propisima o javno-privatnom partnerstvu. Rešenje komisije kojom se žalba ovog prevoznika odbija doneto je pre nekoliko dana, pa je procedura nastavljena.

Novi prevoznik na tri gradske i 33 prigradske linije, po uugovorenim uslovima imaće linije i prema Vrbi, Miločaju, Obrvi, Gornjim Lađevcima, Trešnjaru, Brezni…

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneto je i Rešenje o raspisivanju Javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada

Oko pet hektara zemljišta zemljišta na lokaciji „Stari aerodrom“, koja je u vlasništvu grada biće ponuđeno investitorima, a kako Milošević kaže – ima interesovanja domaćih proizvodnih firmi za te lokacije. Takođe, na prodaju će biti ponuđeno i oko pola hektara u Dositejevoj ulici.

Procenu vrednosti izvršila je Poreska uprava i na osnovu njihove procene će biti određena početna cena u procesu licitacije – izjavio je Milošević.

One thought on “Umesto „Vulović transporta“ – „Kavim“

  1. . Sramota za grad Kraljevo od giganta transporta do ovoga ma bruka Terzicu stavi prst na celo i dobro razmisli kakvu buducnost nasoj ( mojo) deci pravis obraza nemas..!!!!

Comments are closed.