Tribina “Mediji, manipulacija i mi”

14. oktobar 2019.

Političke moći pojedinca, uticaj medija na sposobnost da je sagledamo, otkrivanje načina koje mediji koriste da se ljudima posredno upravlja i da se uništi kritička javnost. samo su neke od tema sutrašnje triibine u Kraljevu

U utorak, 15. oktobra, u Kraljevu, u svečanoj sali gradske skupštine u 19 časova, biće održana tribina “Mediji, manipulacija i mi”. To je druga po redu iz serije interaktivnih tribina pod zajedničkim nazivom “Ko donosi odluke o nama?”.

Projekat ima za cilj da pozove građane na otvorenu diskusiju o tome koliki je naš uticaj i odgovornost kada su u pitanju odluke koje se u naše ime donose, kao i da ih motiviše da aktivno učestvuju u političkim procesima.

Tribina “Mediji, manipulacija i mi”, bavi se pitanjima političke moći pojedinca i uticajem medija na našu sposobnost da je sagledamo, kako se mediji koriste da se ljudima posredno upravlja, kao i da se uništi kritička javnost kao najvažniji faktor u demokratiji. Otvara temu da li su mediji najbolja slika stanja našeg društva, na koji način utiču na naše ponašanje i ko su žrtve medijske manipulacije.

Tribina otvara i diskusiju i o tome zašto se medijski prostor popunjava besmislom, čemu služi reality programi, da li prepoznajemo oblike medijske torture i duhovnog nasilja i postavlja pitanja – da li mislimo ili verujemo i šta sve ne vidimo gledajući reality program. Biće reči i o istoriji propagande i manipulacije, kao i njihovim modernim formama.

Učesnici tribine su: Ivana Parlić, mr Dragan Krsmanović i dr Zoran Čvorović. Organizatori su gradske organizacije Narodne stranke i Dveri iz Užica uz podršku Saveza za Srbiju.

foto: Pixabay