Potpisan ugovor sa „Er Srbijom“ (VIDEO)

26. novembar 2019.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor “Er Srbije” Dankan Nejsmit potpisali su danas ugovor o obavljanju avio-prevoza na dve linije od javnog interesa sa Aerodroma “Morava”

„Na osnovu transparentnog postupka i sprovedenog javnog poziva, „Er Srbija” je dobila mogućnost da od početka decembra leti za Beč, a od proleća i ka Solunu, sa trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, Aerodroma “Morava” kod Kraljeva“, poručila je danas posle potpisvanja ugovora ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Ona je dodala da je, kao resorna ministarka, ponosna na poslovanje beogradskog i niškog aerodroma , koji će završiti godinu sa više od 400.000 putnika.

Želimo da isto tako razvijamo i Aerodrom “Morava”, na kojem će sledeće godine početi i izgradnja nove piste – rekla je Mihajlovićeva posle potpisivanja Ugovora o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza na linijama proglašenim kao linije u javnom interesu u Vladi Srbije sa direktor “Er Srbije” Dankanom Nejsmitom. 

Nejsmit je istakao zadovoljstvo što je “Er Srbija” dobila mogućnost da krene sa letovima s Aerodroma “Morava” i što će ta kompanija leteti sa ukupno tri aerodroma u Srbiji.

Pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj, Zoran Ilić, rekao je da su linije Kraljevo-Beč-Kraljevo i Kraljevo-Solun-Kraljevo proglašene linijama u javnom interesu na osnovu analiza i na predlog regiona Šumadije i Zapadne Srbije, odlukom Vlade Srbije koja je uvažila njihov zahtev.

Planirano je da letovi na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo započnu u prvoj nedelji decembra, a na liniji Kraljevo-Solun-Kraljevo od 10. marta 2020. godine. Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, linija za Solun u periodu od marta do oktobra, a na obe linije leteće se tri puta nedeljno.

Izvor: zvaničan sajt Minustarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

Foto: screenshoot YouTube

**********************************************************************************************************************************************************************************

P.S: Iako se početak letova najavljuje za sledeću sedmicu, karte za najavljene letove još uvek nije moguće kupiti, a na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, na spisku aerodroma sa sertifikatom i dalje su samo aerodromi u Nišu i Beogradu, dok je „Morava“ na spisku aerodroma sa dozvolom za korišćenje.