Šta Moravski koridor donosi žiteljima Vrnjačke Banje i Kraljeva?

10. decembar 2019.

Od Beograda do Vrnjačke Banje stizaće se za sat i po; biće skraćen i putovanje do Kragujevca, zahvaljujući petlji u selu Vrba, a na deonici dugoj 25 kilometara od Kraljeva do Vrnjačke Banje biće isključenja i na “Kamidžori”, i u selu Vrnjci

Meštani duž Morave od Vrnjačke Banje do Kraljeva čekaju da ih auto-put približi gradovima, ali i da ukroti reku.

Nama će značiti puno, zato što nam je Morava zadavala probleme, ovaj kraj je poplavljen nekoliko puta. Sada sa ovim novim nasipom koji će doći uz auto-put mislim da će taj problem biti rešen“, navodi Dejan Ćilerdžić, iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje.

Dušan Miletić iz Podunavca navodi da je koridor nedostajao ovom kraju, jer je, kako kaže, postojeći put previše opterećen.

U vrnjačkoj dolini Morave radi i oko 50 malih privrednika. U lokalnoj samoupravi uveravaju da ih nova saobraćajnica neće odvojiti od tog turističkog mesta jer će na svaka dva kilometra biti podvožnjak za šlepere.

Auto-put neće smetati privrednicima, ako neće oni mogu da koriste magistralu, normalno kao svuda po Srbiji“, navodi Zoran Kočarinac, takođe iz sela Gračac.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić očekuje da će auto-put trasirati buduće dobre turističke godine u ovom kraju.

Otvaranjem aerodroma ‘Morava’ u Lađevcima i gradnjom auto-puta mi ćemo konačno postati pravi centar Srbije“, ocenjuje Terzić.

Koridorom od Beograda do Vrnjačke Banje stizaće se za sat i po vremena. Skratiće se i put do Kragujevca, zahvaljujući petlji ovde u selu Vrbi. Na deonici dugoj 25 kilometara od Kraljeva do Vrnjačke Banje biće isključenja i na Kamidžori i u selu Vrnjci.

pripremila: Vera Aksentijević

izvor: RTS

foto: (ilustracija) Pixabay