VRNJAČKO KARNEVALSKO LETO (VIDEO)

14. jul 2016.

Pete karnevalske večeri na XII Vrnjačkom karnevalu večeras u 22.00 na Trgu kod biblioteke nastupiće grupa „Parni valjak“

Do 17. jula karneval će okupiti više od 4.500 učesnika, domaćih, ali i iz zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Brazila, Grčke, Rusije, Kipra.

Centralno dešavanje Vrnjačkog karnevala, 16. jula u 20 časova biće velika Međunarodna karnevalska povorka svih učesnika i u 22.00 koncert Roberta Pešta, poznatijeg kao Magnifico.

Prvi vrnjački karneval 2005. godine imao je 34 karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva, a u karnevalskoj povorci bilo je više od 1.500 učesnika. https://www.youtube.com/watch?v=b8a8e_RvB1c

Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja zahvalio se svima koji su uveličali ovogodišnji karneval, podigavši njegov kvalitet u odnosu na prethodne.

To nam daje, dodao je, obavezu i zadovoljstvo da karneval naredne godine bude još bolji.

„Ono što je doprinelo povaćanom broju turista u Vrnjačkoj Banji je odluka Vlade o poklanjanju vaučera, jer je naša opština šampion u realizaciju vaučera u letnjem periodu, a tu su i sve osmišljena dešavanja koja daju kvalitet boravku naših gostiju, ali i životu meštana “,istakao je Trifunović.

Od programa do kraja letnje sezone, direktor TO Vrnjačka Banja izdvaja manifestacije Beer Fest i Love Fest koji se krajem jula i početkom avgusta održavaju u Vrnjačkoj Banji u kojoj, kako kaže, tada nema spavanja.

https://www.youtube.com/watch?v=CeJRUQHFx9Q

Jubilarnom 40. Festivalu filmskog scenarija, koji se ove godine održava od 13. do 17. avgusta, prethodiće Batini dani, manifestacija ustanovljena u znak sećanja na velikana srpskog glumišta Danila Batu Stojkovića koji je Vrnjačku Banju obožavao i bio njen čest gost.

Vrnjačka Banja ovog leta biće opet domaćin i Festivala klasične muzike, pa Trifunović s ponosom kaže da su sve to programi koje je u saradnji sa lokalnom samoupravom pripremila Turistička organizacija Vrnjačke Banje.