REKREATIVNI AMBIJENT U “BORIĆIMA”

20. jul 2016.

Projekat kojim je predviđena izgradnja trim staze i opremanje teretane na otvorenom, treba da bude realizovan u narednih osam meseci

Na poslednjem konkursu Ministarstva omladine i sporta Kraljevo je, preko Kancelarije za mlade, dobilo sredstva za realizaciju projekta „Izgradnja rekreativnog ambijenta u Borićima“. U pitanju se teretana i trim-staza, za koje je iz republičkog budžeta izdvojeno nešto više od million i po dinara.

– Lokalna samouprava učestvovaće sa 240.000 dinara, jer je cilj projekta poboljšanje uslova za bavljenje sportom i rekreativnim sportom – rekao je Nikola Radević, koordinator Kancelarije za mlade.

Zbog ograničenosti lokalnog budžeta predviđena je izgradnja 65 metara trim-staze, ali postoji plan da nakon rebalansa budžeta bude izgrađeno još 35 metara.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić podsetio je da Kraljevo ima teretanu na otvorenom i pored Ibra i javno obećao da će inicirati da staza bude produžena do ukupne dužine od sto metara i da od građana očekuje da čuvaju sprave i da vode računa o  okolini.