OTVORENA ULICA OKTOBARSKIH ŽRTAVA

1.avgust 2016.

Prosečna širina trotoara je sedam metara, kolovoza duplo manja, a stare lipe ostale su samo u sećanjima i na fotografijama

U Kraljevu je danas i zvanično za saobraćaj celom dužinom otvorena ulica Oktobarskih država, čija je rekonstrukcija izvedena u dve faze. Ulica je duga 338 metara, u prvoj fazi prošle godine rekonstruisan je deo od Ulice Cara Lazara do Jug Bogdanove, a sada su završeni radovi i od Jug Bogdanove do Ulice Dimitrija Tucovića, na delu saobraćajnice duge oko 210 metara, za šta je utrošeno oko 25,7 miliona dinara.

Širina kolovoza je tri i po metra, a prosečna širina trotoara sa obe strane oko sedam metara. Obeleženo je 57 parking mesta, zasađena su 22 stabla likvidambara, a u JKP „Čistoća“, na čuvanju do perioda za sadnju u ove godine urađenom delu, nalazi se još 21 stablo. Ugrađeno je 3.740 kvadratnih metara behaton ploča.

Izvršena je rekonstrukcija javne rasvete, atmosferske kanalizacije i u dobrom delu vodovodne mreže. Preostala je montaža sedišta na četiri žardinjere, na tri su montirana.

Imamo još jednu modernu ulicu u samom centru grada. Potpunom rekonstrukcijom ulice Oktobarskih žrtava, prostor od Autobuske stanice do samog centra grada, Trga srpskih ratnika, postao je reprezentativan – ocenio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić prilikom svečanog otvaranja ove saobraćajnice, izrazivši nadu da ćemo u budućnosti imati još ovakvih ulica i da neće biti razloga za kašnjenje radova.

Otvaranju, na raskrsnici sa Jug Bogdanovom ulicom, prisustvovali su i direktor JKP „Putevi“ Miloš Goljić i v.d. direktora Direkcije za planiranje i izgradnju Aleksandar Nestorović.

Rok za izvođenje druge faze radova bio je 90 dana, ali je rekonstrukcija duže trajala iz, kako tvrdi, direltor Nestorović – opravdanih radova.

Vrednost do sada izvedenih radova iznosi oko 39 miliona dinara uvećanih za poreze. Ugovorena predračunska vrednost prema rečima direktora Goljića, nije probijena, iako če konačna cena rekonstrukcijeoive ulice biti poznata tek nakon završetka svih radova.

Starih lipa koje su ulici Oktobarskih žrtava davale hladovinu i podsećale na prošla vremena, više nema. Sva stabla su uklonjena, što je na početku rekonstrukcije izazvalo negodovanje velikog broja građana.