Covid 19: još pet novoobolelih u Kraljevu

Prema informacijama dobijenim iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je promenjena.

Registrovano je pet novih slučajeva, tako da je do sada na teritoriji grada Kraljeva evidentirano 67 osoba pozitivnih na novi koronavirus koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Od 14 uzoraka sa teritorije grada Kraljeva poslatih na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“ koji su uzeti u utorak, 23. juna – pet je bilo pozitivno.

Prema jučerašnjem, poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, objavljenom u 15 časova, nije bilo preminulih od posledica koronavirusa od utorka do srede u 15 časova, ali su registrovane 143 novoobolele osobe.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 7.784 osobe. Kako se jedan broj građana sve češće žali da u Kraljevu (neki i pod temperaturom) nisu testirani, zato što im se nudi komercijalno testiranje: 1.200 dinara za test iz krvi i 6.000 za testiranje uzimanjem brisa, čini nam se, sasvim opravdano pitanje: kako je moguće da u Srbiji, u kojoj postoje 174 lokalne samouprave danima bude skoro 8.000 testiranih, kada – primera radi, u Kraljevu broj testiranih jedva dostiže jednocifren broj? Da je u svakoj, čak i u onoj najmanjoj lokalnoj samoupravi testirano po 20 ljudi, a u najvećim gradovima i po par stotina, broj testiranih trebalo bi da bude oko 4.000. 

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, na respiratoru 21 osoba, a od početka epidemije potvrđeno je 13.235 slučajeva infekcije. Broj aktivnih slučajeva je 861.

Procenat smrtnosti je 1,99 odsto, a ukupan broj preminulih, prema podacima Ministarstva zdravlja –  263.

Do 15 časova 24. juna u Srbiji je testirano ukupno 359.069 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

1 komentar za naslov “Covid 19: još pet novoobolelih u Kraljevu

  1. . Ma malo bre!Dajte još neki koncert,svadbu sa milion zvanica,utakmicu …

Comments are closed.