U AVANTURU IZ HUMANIH RAZLOGA

31. avgust 2016.

Slovenac Jure Bojnec od 21. avgusta putuje kajakom duž Jadranske obale, sa ciljem da prikupi pomoć za organizacije iz osam balkanskih zemalja, od kojih je jedna SOS Dečja sela Srbija

Priče mogu biti moćne i inspirišuće. Jedna od mojih ličnih priča je nedavno započela, ali neće imati uspešan završetak bez vas i zbog toga bih voleo da računam na vašu podršku. Na taj način ova priča može postati i vaša priča, kaže Jure Bojnec, govoreći o svom humanom poduhvatu i  upućujući poziv za podršku akciji koju je pokrenuo.

“Već mnogo godina želim da kajakom putujem preko Jadranskog mora i u isto vreme povežem zemlje koje spaja najplavlje more na svetu. Ovo će biti moja avantura i vreme za relaksaciju, daleko od svakodnevnog stresnog života”, kaže Bojnec.

Putovanje je počelo 21. avgusta, rano ujutru,  u albanskom gradu Valona. Odatle je humani kajakaš krenuo ka severu, sa namerom da preplovi ušće reke Vijosa i odatle je stigao na crnogorsku obalu gde će, u roku od nekoliko dana, obići Ulcinj, Sveti Stefan, Miločer i Budvu. Nakon toga ga očekuje veslanje  do Hrvatske.  Postoji i humanitarni cilj projekta “Jadransko putovanje kajakom”. 

“Pošto radim u internacionalnoj kompaniji “Zott”, znam da su u jadranskom regionu naši najverniji konzumenti uglavnom deca. Zbog toga i ja želim nešto da poklonim deci”, kaže organizator ove akcije.

Sa tim ciljem napravljeno je partnerstvo sa [est SOS Dečijih sela u regionu (iz Hrvatske, Srbije i Kosova, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine), kao i sa programom “Botrstvo” u Sloveniji i domom za decu “Mladost” u Crnoj Gori. Sve ove organizacije spaja zajednička ideja i pružanje pomoći ugroženoj i deci, koja su u riziku zbog različitih socijalnih, ekonomskih, zdravstvenih i porodičnih problema.

Bojnec je pozvao sve zainteresvovane ljude, svoje poslovne partnere, poznanike i prijatelje da donacijama podrže njegov cilj i na taj način pomognu humanitarnu organizaciju u svojoj zemlji.

“Zahvaljujem se unapred za sve donacije za decu kojima je pomoć najpotrebnija. Siguran sam da će svaka doprineti njihovoj boljoj budućnosti”, poručio je humani kajakaš.

Organizacija SOS Dečja sela Srbije članica je Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1.200.000 ljudi. Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centru za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Ukoliko želite da se uključite u ovu humanitarnu akciju i podržite rad SOS Dečijih sela Srbija, možete pomoći online ili donacijom na račun: 160-373368-31 .