DA PRVACI POSTANU DOBRI LJUDI

1.septembar 2016.

Prvacima OŠ „Živan Maričić“ u Žiči polazak u školu čestitali pomoćnik ministra nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević i gradonačelnik Predrag Terzić

Osim što su prvacima poželeli srećan polazak u školu, Antonijević i Terzić su obišli I radove koji se izvode u ovoj školi kako bi učenici u novu školsku godinu zakoračili lepše i sigurnije.

Gradonačelnik Terzić izrazio je zadovoljstvo što je pomoćnik ministra Ljubiša Antonijević odlučio da 1. septembra dođe u školu „Živan Maričić“ u Žiči, zato što je ova škola jedna od dve osnovne škole na nivou Raškog upravnog okruga koje su posle eksterne revizije od strane Ministarstva prosvete ocenjene najvišom ocenom za ukupan rad. Terzić je, prisetivši se svog polaska u školu, prvacima poželeo ne samo odličan uspeh, već i da, pre svega, budu dobri ljudi.

Radovi se u ovoj školi izvode zahvaljujući Ministarstvu prosvete kroz dva projekta. Prvi je „Izrada kišne kanalizacije za prikupljanje i odvođenje atmosferskih voda sa krovnih i zelenih površina“, a drugi se odnosi na nabavku opreme – školske klupe i stolice. Na ovaj način će se rešiti veliki dugogodišnji problemi i biće stvoren ambijent za nove i još veće uspehe.

Terzić je istakao značaj uspešne saradnje sa Ministarstvom nauke, prosvete i tehnološkog razvoja za naš grad, a pomoćnik ministra Ljubiša Antonijević je u ime Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozdravio sve prisutne i istakao značaj saradnje sa Školskim upravama, koju svakako treba unapređivati, jer one predstavljaju mala ministarstva na svojoj teritoriji. Antonijević je istako da sa 63 upisana đaka ovaj deo grada Kraljeva ne treba da strepi za svoju budućnost.Takođe je izrazio zadovoljstvo što se radovi izvode po predviđenoj dinamici.

Direktorka Osnovne škole „Živan Maričić“ u Žiči Bojana Marinković zadovoljna je što su pomoćnik ministra i gradonačelnik posetili ovu školu, obišli radove i pozdravili đake prvake kao i što su prepoznali i podržali njihov rad. 

izvor: www.kraljevo.org