PAD PRIHODA I PROBLEMI SA NAPLATOM

2. septembar 2016.

Iako cene zakupa dugo nisu menjane, sve je manji broj izdatih tezgi, a sve veći dugovi zakupaca, predočeno gradonačelniku Terziću prilikom obilaska JKP “Pijaca”

Obilaskom Javno-komunalnog preduzeća „Pijaca“ dr Predrag Terzić započeo je seriju poseta preduzećima čiji je osnivač grad Kraljevo. Terzić je ocenio da je JKP „Pijaca“ važno preduzeće, jer se na njegovom primeru vidi sa koliko novca građani raspolažu, kako se trguje, šta se nudi, a šta se kupuje, pogotovu danas kad je petak, pijačni dan, na koji je nekada pijaca bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Direktor JKP “Pijaca“ Dragan Vulić kaže da godinama unazad cene zakupa tezgi nisu menjane i da za tezge na velikoj pijaci zakup iznosi 4.500 dinara na mesečnom nivou, dok je na maloj pijaci „Borjak“ mesečni zakup tezge 2.000 dinara.

Ove godine je izdato 825 tezgi, mada je kapacitet “Pijace“ 1.000 tezgi. Po rečima direktora Vulića ovo preduzeće izdaje i 215 lokala, ali ima problema sa naplatom i dugovima od strane zakupaca, kao što je svima poznato, su veliki.Sa padom prihoda smanjen je i broj zaposlenih, pa sada JKP “Pijaca“ ima 77 radnika.

Za svaku je pohvalu što je rukovodstvo ovog preduzeća zbog pada prihoda izvršilo racionalizaciju broja zaposlenih i rashoda – istakao je gradonačelnik i naglasio da je danas obišao robnu, zelenu i mlečnu pijacu I uverio se da su uslovi za rad na mlečnoj pijaci na visokom nivou i da ljudi mogu biti sigurni da kupuju hemijski i bakteriološki ispravne proizvode.

On je dodao da na zelenoj pijaci građani mogu da kupe najvažnije proizvode, voće i povrće, a na robnoj različite proizvode po povoljnim cenam i da niske cene zakupa tezgi održavaju socijalni mir u našem gradu.

Izvor: www.kraljevo.org