MARATONAC U KRALJEVU

6. oktobar 2016.

Goran Nikolić, koji iz humanih razloga pokušava da izvede ekstremni atletski poduhvat “55 maratona za 55 dana”, u subotu 8. oktobra proći će kroz Kraljevo

Cilj maratonca Gorana Nikolića je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom kroz ekstremni sportski poduhvat ,,55 maratona za 55 dana“ On podrazumeva 55 maratona za 55 UZASTOPNIH dana I Goranov doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom i njihovih sposobnosti za obavljanje i najsloženijih poslova.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ,,ISKRE“- regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i u izgradnju jednog ili dva mini-kampa za slepu i slabovidu decu. Od 3. septembra, Goran svakog dana trči po jednu maratansku trku (42,195 km) od grada do grada u Srbiji, Crnoj Gori i kroz neka mesta u BiH

Gorana će u Kraljevu dočekati predstavnici brojnih organizacija: Udruženja za slabovide, Atletskog kluba, lokalne samouprave, medija.

Maratonac Goran Nikolić će trčati iz pravca Kruševca. Kod nove hale u Ribnici  dočekaće ga članovi Atletskog kluba, koji će zajedno s njim trčati do cilja (na Trgu srpskih ratnika) preko Ibarskog mosta i kejom do gradske terase. Tu će ga dočekati članovi Udruženja slabovidih i zajedno s njim će nastaviti do cilja. Dolazak maratonca na Trg srpskih ratnika predviđen je za 12.30.

https://www.youtube.com/watch?v=qigBn6MaYzY