ODLAZAK U VEČNOST VOJE BLAGOJEVIĆA

23. oktobar 2016.

Novinar kojeg su poznavali gotovo svi Kraljevčani, u poslednjem intervjuu za medije poručio je kako živimo u zlom vremenu iz kojeg želi da ode, jer – nije iz te priče

Dugodišnji dopisnik lista “Politika” iz Kraljeva, pilot, svetski putnik i pisac Voja Blagojević, preminuo je večeras u Kraljevu, gradu u kojem je i rođen 1925. godine.

U razgovoru koji je sa njim 2013. godine napravio Dragan Bajović, tada novinar Kraljevačke televizije, a sada portala Krug, Voja Blagojević je u emisiji «Kraljevčani nekad i sad» tugovao što Kraljevo, kako je govorio, “više nije onaj lep, romantičan grad, pun mladog sveta i života, želje za svetom”.

Jer, Blagojević se baš trudio da svet upozna. Svojevremeno je imao priliku da, zahvaljujući poklonu koji je dobio od tadašnjeg jugoslovenskog autoprevoznika (JAT-a) obiđe svet i s ponosom je prepričavao kako je imao priliku da 44.000 kilometara provede “u kabini aviona na petom sedištu”. Mnogi stanovnici grada na Ibru, ali i šire, uživali su u Vojinim prepričavanjima kakvo je zadovoljstvo bilo upoznavati mora, okeane, zemlje, narode, njihove običaje, pustinje… Bio je u 105 zemalja na svim kontinentima, najviše su ga, govorio je, oduševile Afrika i Južna Amerika, a srcu najviše prirasli Rusija, odnosno Sibir i u Sibiru Bajkalsko jezero.

Voja Blagojević biće sahranjen u utorak 25. oktobra u 12 časova na Starom groblju u Kraljevu, a pre toga u 9 časova na trećem spratu Doma društvenih organizacija biće održana komemoracija..

One thought on “ODLAZAK U VEČNOST VOJE BLAGOJEVIĆA

Comments are closed.