VEĆE PLATE U JAVNOM SEKTORU

30. oktobar 2016.

Vučić: Od naredne godine veće i penzije, ali u Srbiji nikad niko nije zadovoljan; i da smo rekli da će povećanje primanja biti za 50 odsto, takvi bi rekli da nije dovoljno

Sa sigurnošću mogu da potvrdim da će nastavnicima, učiteljima i ljudima u prosveti plate biti uvećane između šest i sedam odsto, najavio je danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije premijer Aleksandar Vučić.

Plate u zdravstvu, policiji i vojsci biće veće za pet procenata, dodao je, pojasnivši da je Srbija za povečanje primanja dobila prostor od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)..

Dogovor je bio da ti godine imamo zamrznute plate i penzije, a prošle godine smo krenuli u lagano povećavanje primanja – podsetio je premijer, dodavši da misli da su ostvareni rezultati na koje treba da smo ponosni.

Vučić je dodao da će primanja biti povećana i socijalnim radnicima, kao i da će neki zaposleni imati “veće plate nego ikada, kao što su učitelji i nastavnici”

I penzionerima će, prema najavi premijera, tokom naredne tri do četiri nedelje linearno biti isplaćeno po pet do šest hiljada dinara.

Od 1. januara ići ćemo i na povećanje penzija, a hoće li ono biti 1,5 ili 1,7 odsto, videćemo od prostora koji nam ostane. Sa povećanjima ćemo nastaviti, a imajte u vidu da je sve to u uslovima kada je inflacija 0,9 do jedan odsto, jer svako treba da oseti poboljšanje i da svako može da vidi da živi bolje – smatra Vučić.

Premijer Vučić je rekao da je to sve što je Srbija mogla da uradi, jer, kako je naveo, “krajem sledeće godine završava se aranžman sa MMF-om, kada ćemo biti slobodni da sami donosimo odluke”.

– Sve zavisi od nas i ja mislim da i dalje možemo da napredujemo, iako znam da u Srbiji nikad niko nije zadovoljan, jer bi i da smo rekli da će povećanje biti za 50 odsto, takvi rekli da nije dovoljno – saopštio je predsednik vlade.

foto:printsceen youtube