Besplatan program profesionalne orijentacije

Program se sastoji od pet interaktivnih radionica koje obuhvataju pet faza rada stručnih saradnika sa učenicima završnih razreda osnovnih škola

Od subote 24. februara, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” Kraljevo počinje realizacija besplatnog programa profesionalne orijentacije za sve učenike završnih razreda kraljevačkih osnovnih škola. Program se sastoji od pet interaktivnih radionica koje obuhvataju pet faza rada stručnih saradnika sa polaznicima: upoznavanje i otkrivanje interesovanja, prepoznavanje sposobnosti, savetovanje o izboru zanimanja, test profesionalnih interesovanja i analizu portfolija profesionalne orijentacije.

Cilj programa profesionalne orijentacije je da se učenicima, koji će se uskoro naći pred izborom srednje škole, pomogne da odaberu najadekvatniji obrazovni profil shodno njihovim afinitetima.

Prva radionica će biti u subotu, 24. februara u 11 časova. Naredni susreti biće dogovoreni neposredno sa polaznicima i usklađeni sa njihovim školskim obavezama.

Broj polaznika je ograničen na 20, a svi zainteresovani učenici završnog razreda osnovne škole mogu se prijaviti lično, na Dečjem odeljenju kraljevačke biblioteke od 8 do 20 časova svakog radnog dana, ili putem telefona 321-377 lok. 111.

Rok za prijavljivanje – do 15. februara.

Voditelji programa su Sandra Milošević, diplomirana psihološkinja, i Ana Milanović, diplomirani pedagoškinja i sistemska porodična psihoterapeutkinja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *