Bespovratna sredstva za razvoj seoskog turizma za 35 korisnika (SPISAK)

Odlukom članova Privremenog organa u Kraljevu odobrena su podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma za 35 podnosilaca zahteva, među kojima je četvrtina onih koji ta sredstva do sada nisu dobijali

Iz gradskog budžeta za podsticaj seoskom turizmu, i ove godine je (kao i prošle) izdvojeno 10 miliona dinara (2020. i 2021. za ovu namenu izdvajano je po sedam miliona dinara). Na osnovu konkursa i bodovanja koje je obavila komisija, sredstva će dobiti 35 podnosioca zahteva (prošle godine ih je bilo 36, a pretprošle 23). Članovi privremenog organa u Kraljevu na današnjoj sednici usvojili su odluku kojom se odobrava korišćenje ovih sredstava prema rang listi.

Prema rečima Igora Cvetkovića, predsednika Komisije za dodelu podsticajnih sredstava za seoski turizam, zahteve je podnelo 45 vlasnika domaćinstava, od kojih je deset odbijeno.

Na rang listi nije navedeno u kojim selima se nalaze gazdinstva koja su dobila sredstva za razvoj seoskog turizma.

Ovaj predlog danas je jednoglasno usvojen, dok je ranijih godina, pri glasanju o ovakvoj raspodeli ostajao uzdržan većnik Miloš Ugrenović, uz stav da se na spisku nalazi „možda tek više od polovine onih koji se zaista bave seoskim turizmom“, dok se “ostalima sređuju vikendice“.

Uoči raspisivanja prvog konkursa ove vrste (pre sedam godina), na tertoriji grada Kraljeva bilo je samo 12 kategorisanih domaćinstava, a raspisivanje konkursa za bespovratna sredstva je, čini se, stimulisalo mnoge da urade kategorizaciju, pa danas na području Kraljeva ima više od 100 domaćinstava kategorisanih za seoski turizam sa više od 500 kreveta.

POGLEDAJTE KAKO SU SREDSTVA RASPODELJENA:

M. M. D.

2 komentara za naslov “Bespovratna sredstva za razvoj seoskog turizma za 35 korisnika (SPISAK)

  1. U opkladu da je 90 % sa spiska SNS sektaški kadar !

  2. Može li se znati koliko je ko od navedenih uplatio porez na dodatu vrednost.. pa po tome odrediti visinu bespovratnih sredstva..
    Zanima me treba da ima neka namena za ta sredstva koja se daju?

Comments are closed.