Koliko je Kraljevčana do sada primilo vakcinu?

Juče je 205 Kraljevčana primilo prvu ili drugu dozu vakcine

           

U Kraljevu je do sinoć, subota 12. jun, dato ukupno 82.050 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je do sada 43.359 Kraljevčana, a među njima obe doze primilo je 38.691 građana.

U Srbiji je do sada dato oko 5 miliona doza vakcina protiv kovida. Ukupan broj vakcinisanih građana koji su počeli ili završili proces vakcinacije je 2.656.065.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje redovna revakcinacija građana drugom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcinama, kao i drugom dozom za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina da se vakcinišu raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja Doma zdravlja prati dopunjene spiskove nepokretnih lica koja žele da se vakcinišu i daje prvu i drugu dozu vakcine.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – do juče, 12. juna, Sinofarm vakcinu primilo je 12.415 osoba, vakcinu Fajzer – 2.831, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

(R.V.)

3 komentara za naslov “Koliko je Kraljevčana do sada primilo vakcinu?

 1. Koliko je procentualno vakcinisano građana Kraljeva ( sa obe doze)

  1. Poštovana Dušice,

   Kako je navedeno u tekstu, a prema izveštaju koji svakodnevno dostavlja Dom zdravlja Kraljevo, dato je 38.691 druga doza, što znači da je toliko građana primilo obe doze. Prema proceni Republičkog zavoda za statistiku, Kraljevo ima oko 117.000 stanovnika.

   Šta nam za kolektivni imunitet znači ovaj broj vakcinisanih, da li se procenat imunizovanih meri prema ukupnom broju stanovnika ili, možda, prema broju punoletnih, koliko smo daleko od kolektivnog imuniteta, da li se u imune mogu računati i oni koji su bolovali od kovida… na ovu temu pisaćemo narednih dana.
   Srdačan pozdrav.

Comments are closed.