Novi podaci o vakcinaciji u Kraljevu

Do sada je vakcinisano 43.254 Kraljevčana, od kojih je obe doze primilo 38.095.

U Kraljevu je do sinoć, sreda 9. jun, dato ukupno 81.349 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je do sada 43.254 Kraljevčana, a među njima obe doze primilo je 38.095 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje redovna revakcinacija građana drugom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcinama, kao i drugom dozom za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina da se vakcinišu raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja Doma zdravlja prati dopunjene spiskove nepokretnih lica koja žele da se vakcinišu i daje prvu i drugu dozu vakcine.

U 12 seoskih ambulanti od 7. do 11. juna građani mogu primiti prvu i drugu dozu vakcine „Sinofarm“.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – do juče, 9. juna, Sinofarm vakcinu primilo je 12.355 osoba, vakcinu Fajzer – 2.788, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

(R.V.)

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *