Od 13. do 16. februara u Kraljevu vakcinisano i revakcinisano više od 5.000 ljudi

Prošlog vikenda i u dane državnog praznika, kada su drugi koji rade u javnim službama mogli da odmore, timovi za vakcinaciju u Kraljevu radili su – punom parom

Za vikend, 13. i 14. februara, i tokom dva neradna dana povodom državnog praznika Sretenje, u Kraljevu je vakcinisana i revakcinisana ukupno 5.051 osoba. Prvu dozu je primilo 325 naših sugrađana, a najviše je bilo onih koji su primili drugu dozu – 4.726.

Na Sretenje, u ponedeljak 15. februara,  vakcinisano i revakcinisano je 1.270 ljudi, a juče još 1.490 – ističe Krčevinac, uz zahvalnost svima koji pomažu u realizaciji procesa masovne imunizacije građana Kraljeva.

To su lekari, medicinske sestre i tehničari Doma zdravlja Kraljevo, nemedicinsko osoblje, radnici javnih preduzeća, Sportskog centra „Ibar”, pripadnici Civilne zaštite, volonteri Crvenog krsta, učenici Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole.

Od 30. decembra prošle godine, kada su prvi vakcinu primili korisnici Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji, zaključno sa 16. februarom, kineskom „Sinofarm”, ruskom „Sputnjik” i američkom „Fajzer” vakcinom, vakcinisana je ukupno 18.201 osoba sa teritorije grada Kraljeva, a drugu dozu primilo je 7.080 ljudi.

Do sada je, kako saznajemo, vakcinisano i oko 60 nepokretnih bolesnika. Njihova vakcinacija će danas biti nastavljena.Nepokretne osobe koje žele da se vakcinišu potrebno je da se prijave Službi kućnog lečenja na telefone 301-730 ili 301-731.

M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *