„Dođite kod nas na more“ – Crna Gora Kraljevo i Srbiju zove (VIDEO)

Turistička ponuda Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Kotora danas je građanima Kraljeva predstavljena na Trgu srpskih ratnika sa porukom da su cene smeštaja – iste kao i prošle godine

O ponudi koju Crna Gora u predstojećoj letnjoj sezoni nudi turistima – danas su mogli da saznaju više svi koji su na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu posetili štandove Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i turističkih organizacija Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Kotora.

Pogledajte VIDEO sa današnjeg događaja:

Za muziku je bio zadužen jedan od najpoznatijih crnogorskih muzičara – Igor Lazić Nigor, koji se nedavno, nakon učešća u emisiji „Survajver“, posle mesec dana provedenih u Dominikanskoj Republici vratio u svoju Crnu Goru:

To su karipska ostrva, svi tamo žele da odu. Doduše, ja sam bio u nekim drugačijim uslovima, ali svu tu lepotu ne mogu da poredim sa Crnom Gorom koja je mnogo, mnogo lepša. Nadamo se i ove godine velikom broju turista. Ranije su u velikom broju dolazili iz Rusije i Ukrajine, ali će izostanak tih turista nadomestiti gosti iz celog regiona, Evrope, čak i iz Amerike. Ponovo su krenuli da dolaze i kruzeri, koje baš i ne volim, jer uništavaju moj zaliv, ali – živi se od turizma – poručio je Nigor.

Igor Lazić Nigor: “Crna Gora je najlepša”

Kraljevčani su mogli da se u direktnom razgovoru, ali i iz bogatog propagandnog materijala koji su dobijali na poklon, upoznaju odnosno podsete šta letovanje u Crnoj Gori pruža.

Pre događaja u centru Kraljeva, goste iz Crne Gore, primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Potpredsednik Opštine Tivat Vladimir Arsić je naglasio da njihov dolazak u Kraljevo pokazuje koliko je Crnoj Gori odnosno Tivtu važno Kraljevo, koliko je važno da Kraljevčani dođu u Crnu Goru. On je posebno naglasio značaj otvaranja nove avionske linije – između Kraljeva i Tivta, koja počinje da saobraća 15. juna. Kako je naveo, nakon promocije turističkih potencijala Tivta u Nišu prošle godine, iz Niša u Tivat je te godine sletelo više od 5.000 ljudi.

Mi ćemo Kraljevo, preko Tivta, povezati sa celom Evropom, sa Oslom, Helsinkijem, Moskvom, Londonom, Pragom, azijskim zemljama… Iz Tivta se ka trideset pet destinacija u celom svetu leti. Između Kraljeva i Tivta let traje pola sata. Možda ćemo uspeti da  omogućimo Kraljevčanima da obiđu i druge evropske centre. Mi svakako želimo da ih ugostimo i u Tivtu i na celom primorju Crne Gore. Iskreno se nadam da će prvi avionski let ka Tivtu iz Kraljeva biti potpuno popunjen“, poručio je potpredsednik Opštine Tivat i zahvalio gradonačelniku Kraljeva na srdačnom gostoprimstvu, kao i medijima na praćenju promocije turističke ponude Crne Gore za sezonu 2022. u Kraljevu.

Danica Banjević iz Turističke organizacije Tivat istakla je da je prošle godine njihovu opštinu posetilo oko 29.000 turista sa našeg tržišta i da su ostvarili 294.000 noćenja:

To je za dva odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu i za za 14 odsto više noćenja u odnosu na istu godinu, što svrstava ovo tržište na prvo mesto u ukupnom turističkom prometu naše opštine.

Prema rečima menadžerke Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ljiljane Čukić, dugi niz godina, pa dobroj tradiciji, Nacionalna turistička i lokalne turističke organizacije Crne Gore organizuju i ovaj vid promocije – po većim gradovima Srbije, pred sezonu, kako bi građane Srbije upoznali što bolje sa novitetima u turističkoj ponudi i predstavili šta je to što u Crnoj Gori treba otkriti. Deo njihove kampanje, pod nazivom „U društvu prirode“, jeste svakako i poruka „Otkrijte neotkriveno“. Ona je naglasila da se, uvažavajući trenutnu situaciju u svetu, krizu koja se već manifestuje na ekonomskom planu, Crna Gora ove godine trudi da, ceneći ovo tržište i goste koji dolaze sa njega, izađe u susret turistima – cene su nepromenjene, na prošlogodišnjem nivou.

Želim da pozovem građane Kraljeva i Srbije da posete Crnu Goru, jer će se osećati zaista divno. Pripremamo zabavni, kulturni program, mnoge manifestacije ih očekuju, karnevali, dobro poznate pozorišne predstave i, iznad svega, naše gostoprimstvo, kojim pokazujemo da su turisti iz Srbije dobrodošli. Crna Gora zaista ima šta da ponudi, to građani Srbije dobro znaju, ali mi ih uvek zaintrigiramo novitetima. U fokusu ove godine je i sever Crne Gore, naše planine, nacionalni parkovi, koje, kada posetite, ostajete bez daha, ponovo se vraćate tim predelima. Uvek je lepo videti Prokletije, posetiti Žabljak, Durmitor, Biogradsko jezero, Nacionalni park Lovćen i Skadarsko jezero, uživati u ponudi i gostoprimstvu naših domaćina iz tih predela – rekla je menadžerka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Nada Mirjanin iz Turističke organizacija Budve podsetila je da je ovaj primorski grad već prepoznat po mnogim manifestacijama:

Osim toga – i po gostoljubivosti, kulturno-istorijskom nasleđu; svaki turista u Budvi može da nađe nešto interesantno, nešto novo: od restorana, kafea, zaleđa Budvansog koje se valorizuje poslednjih godina. Cela Budva je leti „grad teatar“. Budva je najmlađi grad u Crnoj Gori sa 25.000 stanovnika, a godišnje je poseti milion ljudi. Cene smeštaja su na nivou prošlogodišnjih, a zbog ekonomske krize kafei i restorani su podigli cene, ali vidim da je tako i u Srbiji. Pozivam vas da dođete, ne samo Kraljevčane već sve u Srbiji da dođu u Budvu i da se lepo osećaju.

Đorđe Stanojlović direktor Turističke organizacije Herceg Novi istakao je da će taj grad uvek uz dobrodošlicu dočekivati sve goste. On je među sadržajima koji mogu da privuku goste iz Centralne i Zapadne Srbije: –

Herceg Novi je brend sam po sebi, grad kulture, grad festivala, grad sunca i u tom kontekstu ćemo raditi i ove godine, aod manifestacija bih izdvojio Filmski festival, Festival Skale i novi muzičke Hype festival.

Direktor Turističke organizacije Bar Ivan Kovač istakao je da Bar ima sve što može da se ponudi jednom turisti:

Zato što smo mi destinacija svih generacija, od 7 do 77 godina. Imamo da ponudimo sve ono što može da interesuje jednog turistu, bez obzira da li je njegovo interesovanje vezano za more ili planine. Posetioci iz ovih krajeva Srbije obično kada dođu u Bar vole da vide plaže i da uživaju u njima, ali smo jedina destinacija u Crnoj Gori koja se prostire na dve čarobne obale. Imamo 65 kilometara čarobne obale Skadarskog jezera, a sa druge strane morsku obalu. Svi posetioci koji budu dolazili u Bar imaće prilike da uživaju u 160 km pešačkih staza, u 26 kilometara uređenih pešačkih staza. Jedini smo grad u Evropi koji može da se pohvalitit ime da ima pet kanjona. Za ljubitelje adrenalinskih sportova takođe imamo predispozicije za climbing i četiri velike pećine za sve ljubitelje speleologije. U Baru se sve može naći na jednom mestu, očekujemo vaš dolazak.

Na sastanku je bilo reči o mogućnosti da Kraljevčani ove godine posete Crnu Goru, ali i da gosti iz Crne Gore dođu u Kraljevo.

Kraljevčani žele da tokom letnjih meseci odu na more, ali i mi imamo značajne destinacije koje treba da posete turisti iz Crne Gore. Pored planine Goč, privatizacijom Mataruške i Bogutovačke Banje otvoriće se i novi smeštajni kapaciteti, tako da očekujem da će veliki broj turista iz Crne Gore posetiti Kraljevo i Matarušku i Bogutovačku Banju. Razgovarali smo i o manifestacijama koje grad Kraljevo tradicionalno organizuje, o našem „Veselom spustu“, o sportskim i kulturnim manifestacijama koje se u Kraljevu organizuju svake godine. Očekujem da će saradnja između turističkih organizacija crnogorskih opština i naše Turističke organizacije biti dugoročna i dvosmerna – da će Kraljevčani posećivati Crnu Goru, ali i da će gosti iz Crne Gore dolaziti u naš grad – naveo je gradonačelnik Kraljeva.

Direktorka Turističke organizacije Kraljevo Ana Mirosavljević podsetila je da je prošle godine TO Kraljevo imala uspešne promocije u Baru i Podgorici:

Nadam da će ova saradnja da se nastavi i u budućnosti, pogotovu što ćemo sada imati liniju Kraljevo-Tivat i zato što je međusobna saradnja stvarno moguća. Crna Gora ima more, a Kraljevo nastupa na promocijama pod sloganom „Srbija u malom“. Kraljevo ima sve osim mora… Nadam se da će ova naša saradnja dugo trajati – poručila je Mirosavljević.

M. M . D