Sedamnaest miliona dinara za projekte udruženja građana u Kraljevu

Iznos koji je izdvojen iz budžeta za ovu svrhu isti je kao i prošle godine, a na konkurs je stiglo desetak prijava manje nego 2022.

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je Odluka o raspodelili sredstava iz gradskog bužeta na osnov koje će biti sufinansirani predloženi projektu udruženja građana. Na konkurs je ove godine stigao 81 predlog projekata (prošle godine 92). Svi su bili blagovremeni.

Uslov (više od 50 bodova) ispunilo je 61 udruženje čiji će projekti biti podržani sa ukupno 17 miliona dinara (isti iznos kao i prošle godine), dok su projekti 16  udruženja ocenjeni sa manje od 50 bodova i oni neće biti finansirani.

Kao nepotpune odbačene su prijave četiri udruženja čiji predlozi projekata nisu ni bodovani.

Najviše novca (590.000) iz gradskog budžeta ove godine dobiće Međuopštinska organizacija – Savez slepih Kraljevo, sledeći na spisku je KUD „Kraljevačka riznica“ za koji je opredeljeno 490.000 dinara. Samo 10.000 dinaramanje dobiće Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine „Ribnica 2021“ . Po 450.000 dinara dobiće kraljevački KUD „Abrašević“ i Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine „Ibar 2021“.

Najmanje novca – 80.000 dinara dobiće Udruženje “Rudnjanski domaćin”.

Pored udruženja čiji je rad dokazan i godinama prepoznat u javnosti na dobrobit njihovih članova, i ove godine na spisku podržanih projekata ima udruženja za čije aktivnosti nikada, ni kao novinari nismo čuli, a voleli bismo da nas demantuju i pošalju, recimo, spisak aktivnosti koje su u prethodnom periodu imali.

U nastavku objavljujemo kompletan spisak podržanih i nepodržanih projekata udruženja građana:

Spisak 16 projekata koji neće biti podržani:

M. M. D.

One thought on “Sedamnaest miliona dinara za projekte udruženja građana u Kraljevu

Comments are closed.