Fudbal (ni)JE za devojčice

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ iz Vrnjačke Banje, koje se nalazi pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević, organizuje drugi Kup Kraljice Marije – kraljevski turnir u fudbalu za devojčice

Turnir će biti održan u subotu 3. jula na fudbalskim terenima u Vrnjcima, Novom Selu i Gračacu, uz učešće devet klubova iz raznih delova Srbije i Crne Gore.

Učestvovaće više od 150 devojčica iz klubova ŽFK Radnički Kragujevac, ŽFK Mačva Šabac, ŽFK Karađorđe Topola, ŽFK Stajićevo Zrenjanin, ŽFK Vučice Vučje Leskovac, ŽFK Jedinstvo Ub, ŽFK Levčanke Rekovac, ŽFK Mladost iz Podgorice i domaćina ŽFK Kraljica Marija.

Cilj takmičenja težimo je afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija ovog sporta kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, promocija Vrnjačke Banje kao opštine koja podržava razvoj sporta kod devojčica i Kup koji treba da postane respektabilan, tradicionalan i da okuplja sportiskinje iz cele zemlje i regiona.

Otvaranju će prisustvovati pokroviteljka Kupa – princeza Danica Karađorđević sa porodicom, predstavnici crkve, lokalne samouprave, sportskih saveza i institucija, prijatelji, dobrotvori i ljubitelji fudbala.

Svečano otvaranje i defile učesnika je 3. jula u 10 časova na fudbalskom terenu u Vrnjcima.

foto/ilustracija: Pixabay