Gradski odbor Srpske napredne stranke o izbornim rezultatima u Kraljevu

Kraljevčani su još jednom glasali za rad, posvećenost i rezultate, kažu u SNS koji će u lokalnoj skupštini imati 33 odbornička mesta

Izborna lista predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) na lokalnim izborima u Kraljevu osvojila je glasove 23.898 birača, odnosno 41,49 odsto, što će joj obezbediti 33 odbornička mesta u kraljevačkoj skupštini. O rezultatima danas je na konferenciji za novinare govorio predsednik Gradskog odbora SNS dr Predrag Terzić koji je istakao da rezultat koji su ostvarili govori da su zajedno sa svojim koalicionim partnerima, Pokretom socijalista, SDPS-om Srpskim pokretom obnove, PUPS-om i Zdravom Srbijom zavredeli poverenje velikog broja građana Kraljeva:

Kraljevčani su još jednom glasali za rad, posvećenost i rezultate. Osim nas, i druge izborne liste u Kraljevu prikazale su šta nude i neki od njih uspeli su da pređu cenzus, a neki nisu. Izborna lista oko SPS dobila je sedam mandata, koliko i Lokalni front. Koalicija oko Starosedelaca će imati 12 odbornika, Srbija protiv nasilja osam, a Nada – novi DSS, POKS – tri. Cenzus nisu prešle izborne liste Dveri, Zavetnika, SRS, Narodne i Ruske stranke.

Terzić je ocenio da je broj izbornih lista u Kraljevu (11) bio veliki, a izlaznost od 59,66 – bila rekordna:

Izbori su protekli bez ikakvih nepravilnosti i SNS sa svojim koalicionim partnerima je još jednom pokazala da je ubedljivo najjača politička partija u modernoj istoriji Srbije. Mi ćemo i u narednom mandatu nastaviti da radimo i gradimo, da ispunjavamo sve ono što smo obećali građanima Kraljeva, jer ni Srbija ni Kraljevo ne smeju da stanu.

Istakavši da je na parlamentarnim izborima lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme“ osvojila 45,17 odsto glasova, buduća poslanica Snežana Jovanović navela je da će im ukupni rezultati služiti za analizu onoga što je urađeno u prethodnom periodu:

Služiće nam za analizu onoga što je dobro urađeno i za ono što smatramo da nismo dobro uradili, odnosno problema koji nisu rešeni. Poslužiće nam i da pravimo planove za naredni period. Što se tiče parlamentarnih izbora možemo reći da je ovo još jedan istorijski rezultat.

Branimir Jovanović, kandidat za narodnog poslanika SDPS-a, :koalicionog partnera SNS-a ocenio je da im izborni rezultati daju za pravo da nastave istim putem

Ti rezultati znače i još veću odgovornost da nastavimo da unapređujemo i Srbiju i Kraljevo u narednom periodu – poručio je Jovanović.

   M. M. D.