„Hoćemo đačku pomoć po ugledu na Beograd“

„Udžbenici su ove godine skuplji nego prošle, a platežna moć roditelja – sve manja“

Na ime „đačke pomoći“, svi učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola primiće, prema izjavi gradonačelnika srpske prestonice Aleksandra Šapića, dobiće pomoć od 20.000 dinara za nabavku udžbenika i pratećeg pribora.

U zahtevu koji je gradonačelniku Predragu Terziću, u ime Sindikata obrazovanja Kraljevo, uputio Gordan Marković, predsednik ovog sindikata, podseća se da su „udžbenici ove godine skuplji nego prošle, a platežna moć roditelja – sve manja“.

Udžbenici su osnovno nastavno sredstvo, neophodno za nastavu. Na sastanku Glavnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije donet je zaključak da Vam se obratimo sa zahtevom da obezbedite đačku pomoć po ugledu na istu u Beogradu. Smatramo da je diskriminacija učinjena prema učenicima i roditeljima koji ne žive na teritoriji grada Beograda. Na Vama je da ovu diskriminaciju ispravite.”

Molimo Vas da, u svojstvu izvršioca budžeta Grada Kraljeva, utičete na donošenje odluke u interesu dece i obrazovanja, kao i da nas o svom stavu i svemu preduzetom po ovom pitanju obavestite“, navodi se u ovom dopisu na koji sindikalci u prosveti očekuju odgovor.

M. M. D.

1 komentar za naslov “„Hoćemo đačku pomoć po ugledu na Beograd“

  1. Svaka čast Sindikatu obrazovanja Kraljevo i njihovom predsedniku Gordau Markoviću
    A ti se narode zamisli,dokle smo doṣ̌li pod ovom vlašću?Da se moli za pomoć za udẓ̌benike!Bitno je da savetnici za medije predsednika Srbije,jedna taṣ̌nica vredi viṣ̌e nego svi udžbenici za jedno odeljenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *