Kraljevački gimnazijalci, četvrta najbolja đačka ekipa na svetu, stižu u Kraljevo!

Za njih je spremljen svečani doček, u znak zahvalnosti što su na sportski i dostojanstven način predstavili svoj grad i Srbiju

Ekipa mladih košarkaša Gimnazije Kraljevo, osvojilia je četvrto mesto na Svetskom srednjoškolskom košarkaškom prvenstvu održanom u kineskoj administrativnoj regiji Makao.

Posle serije uspeha u grupi i pobede nad ekipom Belgije u četvrtfinalu, u polufinalu su izgubili od reprezentacije Grčke, a u borbi za bronzanu medalju – od ekipe Turske.

Danas se vraćaju sa ovog velikog takmičenja, a u 13 sati za njih će biti priređen svečani doček ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu (Trg Jovana Sarića 1).

Pre toga, naše mlade sugrađane, koji su postigli neverovatan uspeh, u svom kabinetu, primiće i čestitati im gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić sa pomoćnikom za sport Milošem Simovićem, nakon čega će sportisti izaći na terasu (koja se nalazi iznad srednjeg ulaza u zgradu Gradske uprave) i pozdraviti građane koji su se okupili da ih dočekaju.

Ovi momci zaista treba da budu ponosni što su na najdostajanstveniji način predstavili Gimnaziju, grad Kraljevo kao „srpska Bolonja“ i  celu Srbiju, jer je konkurencija bila žestoka.

Bili su jedina neporažena ekipa u svojoj grupi, ali važno je da se zna da su u polufinalu  izgubili od ekipe Grčke koja je pobednik prvenstva, a u borbi za bronzanu medalju od ekipe Turske koja u svojoj ekipi srednjoškolaca u svom sastavu ima igrače koji već sada imaju profesionalne ugovore.

Prema izveštajima sa terena, uz mnoge ekipe srednjoškolaca iz drugih država koje su igrale na ovom takmičenju, bili su čitavi stručni timovi, treneri, pomoćni treneri i fizioterapeuti, a sa našim momcima jedino njihov trener Vladimir Adamović.

Zato njihovo četvrto mesto blista i treba zauvek zapamtiti da su članovi tima koji je u Kinu otišao kao najbolji na Đačkoj Olimpijadi u Srbiji: Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković.

Neka ih Kraljevo dočeka punog srca i neka pamti imena ovih momaka koji tek nameravaju da nižu svoje nove uspehe.

Zato, momci, bravo, hvala vam što ste, pokazavši vrhunsku igru, dokazali da ste pravi nosioci košarkaške tradicije Kraljeva, zauvek grada košarke i srećno!

M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *