Pošta Srbije objavila marku sa likom Milomira Glavčića

Šestog decembra ove godine, Milomir Glavčić, veliki humanista i dobrotvor, čovek sa velikim „Č“ i širokog srca, proslaviće, Bože zdravlja, svoj stoti rođendan. Mnogo je onih koji mu priželjkuju još toliko, verujući da je taj čovek svojim delima zaslužio od života i sudbine – još mnogo „zdravih i pravih” dana na ovom svetu.

U ponedeljak, 8. jula u 19 časova, u kraljevačkoj biblioteci biće priređena promocija prigodne poštanske marke „Srbija – Kanada: 100 godina od rođenja Milomira Glavčića“.

Poštanska marka je emitovana 27. juna u saradnji Pošte Srbije, odnosno sektora  „Srbijamarka”, i Ambasade Kanade u Srbiji. Osim o ovom filatelističkom izdanju, biće reči o humanim delima Milomira Glavčića, kao i o njegovom doprinosu jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Kanade.

U programu učestvuju predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije, predstavnik Ambasade Kanade, dr Adam Sofronijević, direktor Sektora „Srbijamarka”, dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i Miroljub Dugalić, novinar u penziji.

Više o životu i humanim delima Milomira Glavčića čitajte u našem ranijem tekstu OVDE

Živeli, gospodine Glavčiču na radost svih sadašnjih, ali i onih generacija koje još nisu ni rođene, a koje će, nadamo se, pamtiti Vaša dobra dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *