Veliki dobrotvor Milomir Glavčić danas slavi 99. rođendan

U znak poštovanja za sva njegova dobra dela, 6. decembar je u kanadskom Nijagara Falsu, gradu u kojem živi čovek najvećeg srca, proglašen za Dan Milomira Glavčića, ali – to nije sve…

Zablistaće večeras, po kanadskom vremenu od 19.00 do 19.15, vodopadi Nijagare u bojama zastave Srbije. Biće to samo još jedan od načina da se Nijagara Fals, kanadski grad u kojem živi Milomir Glavčić, oduži velikom filantropu koji je lokalnoj zajednici, za nekoliko projekata koje je finansirao pomogao sa više od tri miliona kanadskih dolara. Milomir pomaže i svoje sugrađane u Nijagara Falsu, a posebno – tamošnju srpsku zajednicu.

Kako je danas njegov 99. rođendan, odlučeno je i da 6. decembar, dan njegovog rođenja, u Nijagara Falsu, u znak poštovanja za njegov sveukupni filantropski rad bude proglašen za Dan Milomira Glavčića

Milomir Glavčić je poreklom iz sela Pope kod Jošaničke Banje. Iz Srbije je u svet otišao davne 1947. godine. Posle boravka u nekoliko evropskih država skrasio se u Kanadi, u Nijagara Falsu, gradu kraj poznatih vodopada. Tu se uz naporan rad obogatio, ali od odlaska u otadžbinu više nije dolazio. Uprkos tome, nije izgubio  izraženi patriotski osećaj i životni cilj „da radi i zaradi, da ima za sebe, ali i da drugima pomogne“.

Milomir je, do sada, poklonio Srbima u Srbiji oko deset miliona evra! Uz njegove donacije, posebno u rodnom kraju, odnosno na području Raške i Kraljeva sagrađene su dve crkve, dom kulture, biblioteka, dva dečja vrtića, most preko Ibra, asfaltirano je desetak kilometara puta, opremljena je brojnim skupocenim medicinskim aparatima kraljevačka bolnica i kupljena dva sanitetska vozila, a godinama je upućivao i novčanu pomoć brojnim pojedincima u nevolji.

Rođendan je Glavčiću čestitao i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova u prethodnoj Vladi, koji mu je poželeo da još dugo poživi u dobrom zdravlju i raspoloženju i poručio da će se zauvek pamtiti sve što je, kao čovek dobre duše i velikog srca, Milomir Glavčić učinio za građane Srbije.

   M. Dugalić

4 komentara za naslov “Veliki dobrotvor Milomir Glavčić danas slavi 99. rođendan

  1. Sretan rođendan,i da još dugo proživite u zdravlju,zadovoljstvu,sreći na ponos svom narodu,familiji ,prijateljima i sredini gde živite.Pozdravlja vas iz Pančeva ,majka tvorca rasvete i naše trobojke koja je zasijala i vijorila se na Nijagari.Ja sam veoma ponosna što je to moj sin uradio.Slobodan uradio.Molila bi da mi ispunite jednu želju ,da ga upoznate i sagledate njegov talenat i ambicije te ako možete pomognete kako bi mogao da ima stalno zaposlenje i redovna primanja ,jer kad ne radi nema para a mora da se živi,plaćaju računi a supruga ne radi jer bolesna.Nadam se da ćete ga makar upoznati i porazgovarati sa njim.On je Marin Slobodan,Hvala vam i još jednom svako dobro od mene majke Iz Pančeva.

  2. Srecan ti zemljace rodjendan da si ziv i zdrav ????????

    1. Srećan rođendan i VELIKO HVALA za sve što činiš za naše Kraljevo i za srpski narod.

Comments are closed.