Maloletnik koji je udario drugog mladića nije „sin inspektora“

Policija je uzela izjave od maloletnika koji su učestvovali u nemilom događaju na Gradskoj terasi, a u saopštenju apeluje na građane da im prijave svoja saznanja, jer ponekad netačne tvrdnje sa društvenih mreža, uznemiravaju nedužne

Kraljevačka policija oglasila se večera novim saopštenjem u vezi sa incidentom na Gradskoj terasi u Kraljevu. U saopštenju se navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu u prisustvu roditelja uzeli izjave od trojice maloletnika koji su, kako se sumnja, 25. oktobra ove godine, učestvovali u incidentu na gradskoj terasi u tom gradu.

Iako događaj nije prijavljen policiji, kaže se u saopštenju,  policijski službenici su, čim se video-snimak pojavio na društvenim mrežama, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i brzim i efikasnim radom identifikovali i pronašli trojicu maloletnika.

Apelujemo na građane da saznanja u vezi sa delima sa elementima nasilja, kao i svakom drugom krivičnom delu, prijave policiji, a ne da snimke objavljuju na društvenim mrežama.

Ukazujemo da se dešava i da sadržaji koji se dele na društvenim mrežama sadrže netačne i neprecizne informacije, što dovodi do uznemiravanja građana.

U vezi sa konkretnim događajem, na društvenim mrežama se pojavila informacija da je u događaju učestvovao i sin policijskog službenika, a nakon obavljenih provera, utvrđeno je da to nije tačno“, navodi se u saopštenju policije.

NA MREŽAMA OPTUŽEN POGREŠAN MLADIĆ

Na društvenim mrežama čitav dan širili su se komentari da je mladić koji je udario drugog “sin inspektora”, da ima zaštitu i da neko sve pokušava da zataška. I naša redakcija optužena je da “nema hrabrosti da objavi istinu”.

OGLASIO SE I OTAC MLADIĆA KOJI JE UDARIO DRUGOG

U međuvremenu, na društvenim mrežama oglasio se i otac mladića koji je prihvatio svu odgovornost za čin svog sina, u kojem je naveo da ne opravdava nasilje, da je njegov sin pogrešio i da će za to odgovarati. On je dodao da je sa sinom sam otišao u policiju da da iskaz i da je posetio povređenog mladića i oca da pruži ruku podrške i ponudi pomoć.

Povređeni mladić je sada, kako portal Krug saznaje., dobro.

M. M. D.