Humanitarna žurka za Vasilija

Petogodiišnji Vasilije Dimić iz Kraljeva je hrabar, nasmejan i veseo dečak koji veruje u svoje ozdravljenje, a svi možemo da mu pomognemo da svoj san ostvari

Bubnjari Muzičko-edukativne radionice „Uvertira“ iz Kraljeva pozivaju sve sugrađane da večeras (četvrtak, 5. oktobar) u 17 časova budu deo humanitarne žurke koja će se održati na platou ispred Pravoslavnog duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović”.

Dodjite da se zabavimo i da pomognemo našem malom drugu kome je pomoć zaista potrebna. Sav novac koji će biti prikupljen, biće usmerena na lečenje ovog divnog dečaka! Dođite da i u nedelji koja je posvećena deci, pokažemo da smo za njih kada smo im najpotrebniji – poručuju humani bubnjari „Uvertire“.

Vasilije je dete iz druge, uredno vođene i kontrolisane trudnoće i sve do otkrivanja bolesti bio je zdravo i živahno dete.

U februaru ove godine, prilikom boravka u vrtiću, kod Vasilija je primećena slabost desne strane tela. Roditelji se tada obraćaju lekarima Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, odakle ih hitno upućuju u KBC Kragujevac. Nakon urađenog  MRI endokranijuma i neurooftalmološkog pregleda uspostavljena je dijagnoza zloćudnog tumora moždanog stabla (Dg C 71.7 Neoplasma malignum trunci encephali). Vasilije je hospitalizovan na beogradskoj Klinici za neurohirurgiju  gde mu je urađena prva planirana operacija, kada je učinjena biopsija tumorske promene moždanog stabla, a narednog dana plasiran je šant. Nakon otpusta iz Klinike za neurohirurgiju upućen je na dalje lečenje u Institut za onkologiju i radiologiju, gde je Vasilije imao dva ciklusa zračnih terapija.

Uprkos svim poteškoćama sa kojima se suočava, Vasilije je hrabar, nasmejan i veseo dečak koji veruje u svoje ozdravljenje.

S obzirom da se radi o retkom tipu zloćudnog  tumora, viskogradusnom gliomu, postoji rizik od ponovnog rasta i širenja tumora, koji je i  dalje prisutan na moždanom stablu, pa roditelji planiraju da lečenje nastave i u inostranstvu. Potrebno je hitno prikupiti sredstva za nastavak daljeg lečenja u cilju poboljšanja trenutnog stanja, jer Vasilije više ne hoda samostalno, otežano govori i u potpunosti je zavistan od nege i pomoći svojih roditelja.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, fizikalne terapije, laboratorijske analize, banjsku rehbilitaciju,logopedsko-defektološke tretmane, specijalističke preglede,prevod medicinske dokumentacije, medikamente, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja.