Jana Savić (16) iz Kraljeva viceprvakinja Srbije za seniorke na 400 metara sa preponama

Najbolji i najbrži atletičari Srbije takmičili su se proteklog vikenda u Kraljevu gde je Atletski klub (AK) Kraljevo bio organizator Prvenstva Srbije za seniore/ke.

Za AK Kraljevo je nastupilo  osam predstavnika, čak sedam seniora i jedna seniorka. Ostvareni su fantastični rezultati, jer je 16-godišnja Jana Savić postala viceprvakinja Srbije za seniorke.

Mlada atletičarka je, najpre, pre sedam dana došla do titule viceprvakinje Srbije u istoj disciplini, u konkurenciji mlađih juniorki. Na ovaj način je potvrdila veliki šampionski uspon. U uzbudljivoj završnici trke, trku na 400 metara sa preponama istrčala je za minut i sedam sekundi.  Ovo je uspeh kluba, ali najpre trenera njene majke –  Ane Ćebić, koja trenira veliki broj talentovane dece koja stasavaju u velike šampione.

Momci AK Kraljevo su potvrdili sjajne rezultate osvojivši treće mesto u štafeti 4 x 400 metara u sastavu: Jelenić, Beljaković, Prole, Popović.

U Atletskom klubu Kraljevo trenira veliki broj dece svih uzrasta, a nakon otvaranja rekonstruisanog stadiona, taj broj je čak za 40 % veći u odnosu na period treniranja na starom stadionu.

M. K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *