Kako do 3.000 dinara za vakcinisane?

Penzioneri neće morati da se prijavljuju, prijave traju do 15. juna, a osim elektronskim putem, od 4. juna počeće da funkcioniše i kontakt centar za prijavu telefonom

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da večeras od ponoći, na ovom LINKU svi zainteresovani građani, vakcinisani makar jednom dozom vakcine (zaključno sa današnjim danom.) mogu da počnu se prijavljuju za 3.000 dinara.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje bolesti Covid 19, za pomoć se mogu prijaviti svi naši državljani stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Prijava za 3.000 dinara ista je kao prijava za 30+30 evra, odnosno biće potrebno da se unesu matični broj, broj važeće lične karte i izabere banka u kojoj žele da im se uplati novac.

Za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne moraju da se prijavljuju, dok korisnici socijalne pomoći treba da se prijave.

Za osbe na odsluženju kazne zatvore, prijave će podnositi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Od 4. juna počeće da funkcioniše i kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Prijava za 3.000 dinara, biće moguća do 15. juna, a isplate će biti realizovane – posle tog datuma.

M. M. D.