Kompaniji „Leoni“ u Kraljevu potrebno još oko 1.000 radnika (VIDEO)

“Dobar dan, želite li da radite u „Leoniju“, pitanje je kojim je generalni direktor nemačke kompanije u Srbiji danas lično upućivao građanima Kraljeva sa željom da, kraj štanda „Leonija“ pomogne u prezentaciji pogodnosti rada u njihovoj radnoj jedinici u gradu na Ibru

Danas i naredna dva dana – radna jedinica u Kraljevu kompanije „Leoni Srbija“ na Trgu srpskih ratnika ima štand sa željom da – dodatno proširi svoj tim u radnoj jedinici u Kraljevu.

Pjerluiđiji Gione, generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“, dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, Snežana Prelić, direktorka kraljevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević obišli su danas štand na kojem predstavnici kompanije odgovaraju zainteresovanim građanima na sva pitanja u vezi sa zaposlenjem i radom u radnoj jedinici „Leonija“ u Kraljevu.

Ova nemačka kompanijau Kraljevu trenutno zapošljava 3.600 radnika, uključujući i one koji se još uvek nalaze na obuci.

Proizvodna jedinica u Kraljevu uskoro će biti gotova nakonskoro tri godine rada, a nakon ove investicije i dalje su nam potrebni novi radnici koje želimo da zaposlimo. Budite slobodni da se prijavite bez obzira na vašu stručnu spremu i kvalifikacije jer naša kompanija ima trening centar koji će razviti vaše sposobnosti i prilagoditi vaše veštine radu u našoj kompaniji – poručio je Gione.

Prema njegovim rečima, kompaniji „Leoni“ u Kraljevu potrebno je još oko 1.000 radnika.

Gradonačelnik Kraljeva pozvao je sugrađane, meštane okolnih sela, susednih gradova i opština, da se prijave za posao u kraljevačkoj proizvodnoj jedinici ove kompanije jer je to, kako je ocenio, velika šansa za sve one koji žele da uče, da se usavršavaju, rade i zarade.

On je dodao da “rast „Leonija“ u prethodne dve godine predstavlja i rast Kraljeva”:

Kako se „Leoni „razvija i zapošljava nove ljude, tako se i Kraljevo razvija, jer budžet frada raste i ulažemo sredstva u infrastrukturne projekte.

U kompaniji „Leoni“ ističu da oni zapošljavaju i mlade, starije, muškarce i žene, visoko obrazovane i one bez kvalifikacija, a da od procesa selekcije da zaposlenja u proseku prođe od nedelju dana do tri meseca.

Prema rečima Jelene Spasić, direktorke ljudskih resursa u ovoj kompaniji, nije neophodno da se zainteresovani za posao u „Leoniju“ nalaze na evidenciji nezaposlenih u Filijali NSZ, jer će na isti način, kao i oni koji se nalaze na evidenciji onih koji traže posao preko NSZ, biti selektovani i oni koji se za posao prijave tokom naredna dva dana na štandu „Leonija“ u centru Kraljeva.

Kako je Spasić pojasnila – ne postoji starosna granica, jer u mnogim proizvodnim jedinicama „Leonija“ širom Srbije rade zaposleni koji su pred penzijom.

Zainteresovani za posao u „Leoniju“ mogu još sutra i preksutra (u petak i subotu) na Trgu sprskih ratnika, od 11.00 do 17.00 časova, da posete štand kompanije „Leoni“ na Trgu srpskih ratnika na kojem će moći da se informišu o radnim mestima i pozicijama za koje mogu da se prijave.

M. M. D.