Kraljevčanka upravlja vojnim helikopterom (VIDEO)

  1. novembar 2020.

Tokom obuke na Vojnoj akademiji, Tijana je poželela radno mesto u kabini vojnog helikoptera; posle petogodišnjeg školovanja, želja joj se ispunila, a za ispunjenje sledeće potrebno je još vremena

Tijana je ostvarila san – za nju manevrisanje vojnim helikopterom nije problem.

Posle devetogodišnje pauze, nova generacija žena pilota pojačala je redove Vojske Srbije, nova je priča na sajtu RTS-a. Po završetku Vojne akademije, Tijana Milenković i Lidija Petrović postale su deo ženske petorke koja čuva nebo nad Srbijom.

Tokom obuke na Vojnoj akademiji, Tijana je poželela radno mesto u kabini vojnog helikoptera. Posle petogodišnjeg školovanja, želja joj se ispunila, do sledeće ipak potrebno je još vremena.

Pogledajte prilog RTS-a koji je pripremila Biljana Radulović

Četvrta godina na gazeli peta na gami, u sklopu pete godine borbena obuka koja je podrazumevala manevre, ali gađanje sledi nakon toga i potrebno je još iskustva“, kaže Tijana Milenković.

Tijana je odrasla u Kraljevu, na aerodromu u Lađevcima je provodila svaki otvoreni dan jer je tu radio i njen otac. Danas je u Lađevcima i baza za helikoptere Mi-35, koji su i njena sledeća želja.

Ja sam Lađevce htela, jer je to borbena eksadrila. Malo je neobično ono što sam više od pet godina želela, razmišljala sam da bi bilo lepo tu da radim. Zapravo mi se i ostvarilo. Meni je većina društva u okolini i svaki put se i čujemo i šalju mi slike“, navodi Tijana.

Ceo tekst pogledajte na sajtu RTS-a

Foto: screenshot You Tube RTS sajt – zvanični kanal