Kraljevo: Komunalna milicija u kafiću zatekla 120 ljudi!

Kraljevačka komunalna milicija tokom vikenda je kontrolisala sprovođenje protivepidemijskih mera u 20 ugostiteljskih objekata i utvrdila da su u 4 objekta prekršeni propisi

            U tri slučaja radi se o objektima koji se vode kao preduzetničke radnje i za njih je kazna 150.000 dinara, a za kršenje mera u objektu koji je registrovan kao preduzeće kazna je 300.000 dinara za pravno lice i 50.000 dinara za odgovorno lice.

            Prema rečima načelnice komunalne policije u Kraljevu Bojane Maksimović, u jednom kafiću je zatečeno čak oko 120 gostiju! Akciju tokom vikenda Komunalna milicija je sprovela uz asistenciju policije.

            – Većina kraljevačkih ugostitelja zaista poštuje propisane mere. To se naročito može videti u centru grada. Manjina nesavesnih ne poštuje, među njima su i oni koji su van centralnih ulica, pa misle da će proći neopaženo. Najveća odgovornost je na organizatorima okupljanja, u ovom slučaju su to ugostitelji, ali i građani moraju biti odgovorni. Nema te komunalne policije ni inspekcije koja može da nas zaštiti od širenja zarazne bolesti ako svi ne učestvujemo u tome – kazala je za portal KRUG Bojana Maksimović.

            Ona je najavila da će pojačane kontrole biti i u predstojećem periodu, jer i u Srbiji u Kaljevu raste broj obolelih, tako da se ne može očekivati popuštanje mera:

            – Bliži nam se i 8. mart, sigurno će biti pokušaja da se organizuju neki skupovi, pa će zato biti pojačanih akcija, i nas i kolega iz gradskih i republičkih inspekcija. Oni koji su planirali okupljanja sa većm brojem ljudi,  trebalo bi da odustanu.

            Načelnica Komunalne milicije kaže da ova služba radi maksimalno sa raspoloživim ljudstvom, jer je osim redovnog posla, u prethodnom periodu građanima uručila i više od 1.700 rešenja za izolaciju, a pri tome su se i sami suočili što sa kovidom, što sa izolacijom.

R.V.

*Napomena: fotografija je ilustracija

3 komentara za naslov “Kraljevo: Komunalna milicija u kafiću zatekla 120 ljudi!

  1. Ja sam mislila da toga ima samo u Beogradu. Mislim da je to krajnje bezobrazno i neodgovorno.Ljudi dajte se malo opametite i vodite racuna. A vlasnicima lokala koji hoce da prave sebi pazare slatko preporucujem da ugrade u svojim lokalima fotokataliticke preciscivace vazduha kako bi barem sprecili sirenje virusa.

  2. Da li je moguce ,mislio sam da u Kraljevu ne postoji ni komunalna policija,a ni krizni stab!

    1. Kakva novcana kazna, zatvoriti objekat koji je organizovao skup, na pola godine, kazniti nekolicinu koji su se zatekli na licu mesta debelom novcanom kaznom. Kada bi ste jednom tako uradili niko se ne bi usudio da tako nesto ponovi.

Comments are closed.