Kraljevu više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje

Turistička ponuda Mataruške Banje biće unapređena kroz rekonstrukciju ruinirane komunalne infrastrukture i revitalizaciju urbanog mobilijara

U okviru Javnog poziva EU PRO Plus Programa za projekte poslovne infrastrukture, Gradu Kraljevu dodeljena su sredstva za realizaciju projekta „Revitalizacija Mataruške Banje”.

 Ukupna vrednost projekta je 428.199 evra, EU PRO Plus obezbeđuje 360.535 evra, dok Kraljevo učestvuje sa 67.664 evra.

Cilj projekta je unapređenje turističke ponude Mataruške Banje kroz rekonstrukciju ruinirane komunalne infrastrukture i revitalizaciju urbanog mobilijara.

Projektom je planirana rekonstrukcija vodovodne mreže u cilju unapređenja vodosnabdevanja u Mataruškoj Banji, zamenom vodovodne mreže u dužini od 5,3 kilometra, kako bi se obezbedilo kvalitetno i stabilno vodosnabdevanje za oko 100 domaćinstava. Istovremeno, rekonstrukcija komunalne infrastrukture predstavlja i vid podrške realizaciji novih investicija u cilju rehabilitacije Mataruške Banje.

Projektom je planirano i unapređenje urbanog mobilijara u parku u Mataruškoj Banji, što podrazumeva zamenu klupa i kanta za otpatke, kao i opremanje dečjeg igrališta novim mobilijarom.

izvor: zvaničan sajt Grada Kraljeva

1 komentar za naslov “Kraljevu više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje

  1. Od svega toga samo ce 100.000 evra ulozi.Nema ko da kontroliše taj novac.Lopovi ostaju lopovi

Comments are closed.