Krenuo “Veseli spust 2023”

Tačno u 10.00 startovali su ispod srednjovekovne tvrdjave Maglič ljubitelji prirode, Ibra i dobre zabave.

Veseli spust 2023. niz Ibar, od Magliča do Mataruške Banje okupio je i ove godine “veselospustaše” na različitim i raznobojnim plovilima. To su oni koji već godinama dobro znaju da je dan proveden na reci u najboljem društvu – dan koji ostaje u trajnom sećanju…

Sjajne atmosfere ne manjka, a uz trubače na odmorištima – ona poalstaje još uzavrelija. Ibar je ove godine prilično brz, a i pored vrelih dana još uvek ima viši vodostaj nego u ovo doba ranijih godina.

Organizator ove vesele turističko-sportske-zabavne manifestacije je Turistička organizacija Kraljeva iza koje je sjajna organizacija cele koncertno-programske nedelje Veselog spusta. Ova sedmica je građanima Kraljeva i okolnih gradova donela niz sjajnih koncerata i programa: od “Crvene jabuke”, “Del Arno benda”, “Dece loših muzičara”, preko koncerata Ortodoks Keltsa, grpe “Adam” “Dečja radost”, Kojot Ajsbrna, Firles, Lokomoution, do Partibrejkersa i sinoćnjeg koncerta Ane Bekute na Trgu srpskih ratnika i nastupa DJ Nigora.

U 11 časova u Mataruškoj Banji počinje Pasuljijada, pa će priliku da ručaju odličan pasulj, osim spustaša, imati i svi drugi koji se prošetaju do Mataruške Banje.

Koncert Rade Manojlović večeras počinje u 21.30 na Trgu srpskih ratnika, a u 23.30 duvačkog orkestra “27. septembar” iz Kraljeva. Biće to poslednji program u nedelji ovogodišnjeg Veselog spusta, u kojoj su, gradjani Kraljeva, osim u dobroj muzici uživali i u Festivalu zanatskog piva, promociji sportskih aktivnosti za najmladje i časopisa Sidža.

Galeriju fotografija sa starta podno Magliča i atmosfere iz čamaca pogledajte u FB objavi ovog teksta.

foto – Igor Tešić

M. M. D.