Deseti protest u Kraljevu: Poruka studenata „Računajte na nas“ (VIDEO)

„Sve dok ima osokoljenih, poštenih i odgovornih, mi možemo i hoćemo da ostvarimo Srbiju bez nasilja“, poručio student Lazar Simić, iispred organizacije Studenti protov nasilja

Protest „Kraljevo protiv nasilja“, deseti po redu od 8. maja, večeras je počeo na Trgu srpskih ratnika, a tradicionalni govor pred učesnicima protesta prvi put nije održan u centru grada, već ispred zgrade Policijske uprave Kraljevo.

Saobraćaj u tom delu grada bio je obustavljen dvadesetak minuta, jer su okupljeni sa raširenim transparentima, i posle govora Lazara Simića, studenta četvrte godine Fakulteta političkih nauka, koji je govorio ispred organizacije „Studenti protiv nasilja“, ostali sa transparentima u rukama ispred kraljevačke Policijske uprave u znak, kako su poručili – podrške inspektorima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkriili Jovanjicu.

Pogledajte VIDEO:

Lazar Simić je u svom govoru istakao da „odavno nisu vredni pomena oni koji besramno napadaju građane u čijem bi interesu trebalo da rade, ni armija botova koja se ponosi na to što godinama truje naše društvo mržnjom i lažima i sve to na račun svih nas građana“:. – Nije vredan pomena ni tandem Gašić-Vulin nkoji bi trebalo da bude odgovoran za našu bezbednost, ni njihov šef, kako ga oni sami zovu, ne stideći se svog neznanja i poltronstva – kazao je Simić.

Lazar Simić, Studenti protiv nasilja

On je dodao da „sve dok ima osokoljenih, poštenih i odgovornih, ima načina da Srbija postane zemlja bez nasilja“ :

Sve dok postoji jedna Valjevka, policajka Katarina Petrović, inspektori Dušan Mitić i Slobodan Milenković – mi možemo i hoćemo da ostvarimo Srbiju bez nasilja. Znam da u policijskim upravama i bezbednosnim agencijama širom naše zemlje postoje pošteni, odgovorni i požrtvovani ljudi koji istinski rade u interesu svih nas i zbog njih, mi možemo i moramo da ostvaritmo Srbiju bez nasilja zbog svakog čoveka u našem društvu – istakao je Simić dodajući da su, poput studenata koji su na protestima upisali nekoliko desetki: za hrabrost, istrajnost, dostojanstvo i solidarnost u indeks zvani ulica, i učesnici protesta u Kraljevu položili ispite sa desetkama.

Za kraj bih poručio ono što su ovih dana govorile sve moje koleginice i kolege po studentskom statusu od Subotice do Vranja. Ima nas svuda i računajte na nas. Ovo je borba u kojoj smo svi zajedno – zaključio je Simić.

     M.M. D.