Legendarni Partibrejkersi u vreloj kraljevačkoj noći

Recept kojim prepliću snažne teme i tekstove obeležio je 40 godina ove grupe, a publika na Trgu srpskih ratnika uživala je u njihovim brojnim hitovima

Svoj prvi koncert grupa partibrejkers imala je davne 1982. godine, ali euforične reakcije publike traju i dalje, decenijama kasnije. Mnogo je vatrenih fanova Partibrejkersa uživalo tokom prošle, sjajne rokerske noći.

Snažne teme, oštri i kritički tekstovi prema društvu u kome običan i pošten čovek strada,  obeležili su više od četiri decenije dugu karijeru „Partibrejkersa“, a sinoć su se na koncertu u Kraljevu ređali nezaboravni hitovi,uz koje je publika oduševljeno đuskala i pevala.

Čuveni roker Cane, odličan gitarista Nebojša Antonijević Anton i ostala ekipa pružili su publici nezaboravan ugođaj svirke na otvorenom.

Orili su se stihovi „Ako si dovoljno luda, ako si dovoljno hrabra”, poznate numere „Ako si”, koju je publika oduševljeno prihvatila, a pravi potres, napravio je 2Zemljotres”.

Ovaj tvrdokorni rok bend snimio je osam studijskih albuma koji su bili okosnica i presek njihove bogate set liste hitova: „Partibrejkers I” (1985), „Partibrejkers II” (1988), „Partibrejkers III” (1989), „Kiselo i slatko” (1994), „Ledeno doba” (1997), „Gramzivost i pohlepa” (2002), „Sloboda ili ništa” (2007), „Sirotinjsko carstvo” (2015) i svaki od njih predstavlja autentičan autorski pečat tandema tekstopisaca Caneta i Antona, koji poručuju da je jedini način življenja danas „Lobotomija”. Kad su emotivni i romantični, tu su stihovi „Bez nje sna nemam ja… Samo da je nađem”.

Partibrejkersi su i ove rokerske noći bili u svom elementu i u nesumnivo odličnoj formi, zbog čega je potpuno jasan sjajan odnos publike i muzičara.

Sve fotografije sa ovog događaja kolege Raška Matovića pogledajte u objavi na FB stranici portala Krug.

Večeras u 21.30 je koncert Ane Bekute na Trgu srpskih ratnika, a Veseli spust počinje ispod Magliča sutra u 10.00.

Organizator svih događaja u nedelji veselog spusta je Turistička organizacija Kraljeva.

   M. M. D.