Maglič fest u Studenici: „Vekovi te zovu”

Povratna karta organizovanog prevoza od Kraljeva do Studenice i nazad koštaće 600 dinara (deca do 10 godina ne plaćaju), ali je potrebo da se svi zainteresovani za prevoz prijave Turističkoj organizaciji Kraljeva do 31. avgusta

Plato pored Manastira Studenice i ove godine, početkom septembra, biće mesto održavanja Maglič festa.

Satnicom je predviđeno da svečano otvaranje u nedelju 3. septembra bude tačno u podne. Učestvuju Crkveni Hor „Sveti Arhiđakon Stefan“ i folklorni ansambl „Karanovac“, a već pola sata kasnije počinju borbe „gvozdenih vitezova“.

Ostatak satnice:

13.00 Džausting- borbe oklopljenih konjanika sa kopljima

13.30  Dečiji hor „Arija“

14.00 Srednjovekovni zabavljači

14.30 Viteški turnir – tap fajt

15.00 Koncert Vere Stolić

15.30 Konjičke veštine

16.00 Viteške borbe raznim oružjima i grupna borba

16.30 Koncert Dejana Cukića

Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljeva podseća da je ulaz za sve  besplatan:

Posetiocima će biti dostupni viteško selo (gde je moguće fotografisanje sa vitezovima, princezama, trubadurima), medicinski kamp i srednjovekovna pčelarska radionica, srednjovekovne igre za posetioce, kaligrafija (besplatno ispisivanje krasnopisom kao uspomena sa manifestacije), streličarska dvorišta, larp dvorište (mačevanje za decu). Biće tu i žongleri za najmlađe, a posetiocima će biti omogućeno i jahanje konja, moći će da budu deo radionica starih zanata (izrada mozaika, kovački zanat, duborez, izrada srednjovekovnog nakita, izrada verižnjače, tkanje i opančarstvo).

Organizovan prevoz na relaciji Kraljevo-Studenica-Kraljevo (povratna karta) koštaće 600 dinara. Deca do 10 godina ne plaćaju prevoz. Autobusi polaze sa gradskog keja u 10.00, povratak iz Studenice predviđen je po završetku manifestacije. Neophodno je prijaviti se za prevoz u infocentru Turističke organizacije Kraljeva ili na telefon 036 316 000 do četvrtka 31. avgusta u podne.