„Malene” se pojačale pred novu sezonu

Tijana Jelić i Ajana Emanuel došle su u Kraljevo iz Šapca i Alabame

Početak letnjih priprema za predstojeću sezonu Prve lige Srbije, Ženskom košarkaškom klubu „Kraljevo” doneo je dva nova pojačanja u igračkom kadru.

Završetkom prošlosezonskog plej-ofa i osvajanjem drugog mesta u domaćem šampionatu, tim „malenih” napustile su Amerikanke Džad Edvards i Andrea Izli.

Na upražnjenim mestima ekipu su pojačale Tijana Jelić i Ajana Emanuel.

Jelićeva je rođena 1999. godine i sa visinom od sto devedeset jednog centimetra je na poziciji centra branila boje „Duge” iz Šapca, provodeći na parketu 31 minut i postižući u proseku 14,4 poena po meču.

Očigledno je da je dovođenjem Tijane Jelić, namera kraljevačkog stručnog štaba bila da se rastereti iskusna Ivana Brajković, koja je u većini važnih utakmica tokom prošle sezone na parketu provodila gotovo čitavih 40 minuta po meču.

Ajana Emanuel rođena je pre 23 godine u floridskom gradiću Fort Loderdejl, a u redove kraljevačkog prvoligaša došla je iz američke univerzitetske ekipe „Alabama stejt” u kojoj je postizala prosečnih 17 poena. Igra na poziciji jedan i dva i sa osamnaestogodišnjom Dariom Nestorov očekuje se da će biti nosilac organizacije u igri „malenih”.

Ekipa „Kraljeva” će u narednoj sezoni propustiti međunarodna nadmetanja uz obrazloženje uprave da bi „evropska jesen” bila preveliki finansijski i organizacioni zalogaj za kraljevački tim. Tako će „malene”m uz zadržanu okosnicu ekipe i pomenuta pojačanja spremne dočekati novu sezonu i stare rivale u domaćem šampionatu.

Foto: Tijana Jelić i Ajana Emanuel došle su u Kraljevo iz Šapca i Alabame

na fotografiji: Tijana Jelić i Ajana Emanuel koje su došle u Kraljevo iz Šapca i Alabame

Aleksandar Raković